News

Video. Bătaie generală în fața Primăriei Făgăraș. 100 de liceeni s-au bătut din cauza balului bobocilor

Aproape 100 de liceeni din Făgăraș s-au bătut ca în filme în fața Primăriei, după ce s-au certat din cauza banilor strânși pentru balul bobocilor.
26.09.2023 | 07:48
Video Bataie generala in fata Primariei Fagaras 100 de liceeni sau batut din cauza balului bobocilor
Bătaie generală în fața Primăriei Făgăraș. Foto: Bună Ziua Făgăraș
ADVERTISEMENT

Adolescenții au ieșit de la petrecere, care era programată într-un club de lângă sediul Primăriei, și au început bătaia. Localnicii din zonă au chemat Poliția Locală, însă a fost nevoie de intervenția Poliției pentru a calma, cu greu, spiritele. Conform Bună Ziua Făgăraș, polițiștii sunt criticați pentru că nu au respectat procedurile de intervenție.

Bătaie generală în fața Primăriei Făgăraș

Oamenii legii sunt acuzați că nu au chemat Jandarmeria și că au încercat să mușamalizeze cazul, însă IPJ Brașov a transmis că intervenția ”s-a bazat pe discuții”. Elevii au fost filmați de Bună Ziua Făgăraș în timp ce își împart pumni și picioare în Piața Republicii, sub ochii altor minori.

ADVERTISEMENT

Potrivit participanților scandalul a pornit la petrecerea de strângere de fonduri pentru Balul bobocilor de la Colegiul Național Doamna Stanca. Evenimentul a fost organizat de elevii din anii terminali, iar la petrecere se aflau și elevi de la Colegiul Național Radu Negru.

Poliția Locală a sosit la locul incidentului, însă s-a recunoscut depășită de situație, astfel că un echipaj al Poliției Române s-a deplasat la fața locului și doar a ”discutat” cu bătăușii. Mai multe persoane aflate la fața locului sunt revoltate pentru că tinerii au continuat să se bată și după ce au plecat polițiștii, astfel că intervenția oamenilor legii a fost total ineficientă.

ADVERTISEMENT

”A fost un apel către Poliția Locală Făgăraș și, pentru că erau destul de mulți tineri, a fost direcționat un echipaj de la Poliția Română care a ajuns în zonă, el fiind la un alt apel. În momentul în care au mers și colegii, lucrurile erau deja oarecum temperate și nu s-a impus intervenția nici într-un fel în forță.

A fost o intervenție bazată pe discuții asupra celor care se aflau adunați în fața unui club”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Daniel Zontea. Martorii se plâng că nu s-a luat nicio declarație și polițiștii și-au văzut plictisiți de drum, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

ADVERTISEMENT

”Nu au cerut datele nimănui, nu au luat nicio declarație. Vi se pare normal? Mie nu. Ce siguranță, ce încredere?”, a transmis o persoană prezentă la scandal. Jurnaliștii locali sunt revoltați pe IPJ Brașov și îi acuză pe aceștia că au încercat să mușamalizeze cazul și să prezinte informații false.

”Informații false ne-au fost transmise și în privința apelului la 112. Deși am stat de vorbă cu martorul care a sunat la numărul unic de urgență pentru a cere sprijinul poliției, oferindu-ne dovada apelului (foto), purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov ne-a declarat că acesta nu există”, au punctat jurnaliștii.

ADVERTISEMENT

”N-am avut. Nu, Poliția Română nu a avut înregistrat niciun apel la 112”, a transmis Daniel Zontea pentru bunaziuafagaras.ro. Cei prezenți la scandalul din centrul orașului nu înțeleg de ce polițiștii nu au chemat Jandarmeria și nu au acționat conform protocolului, așadar încă un episod în care oamenii de rând își pierd încrederea în Poliția Română.

ADVERTISEMENT
Tags: