News

Video. Celebrul muncitor ”Dorel” a lovit și într-o comună din Satu Mare. A construit un zid în fața curților

Locuitorii comunei Hodod (județul Satu Mare) sunt revoltați din cauza unei situații care pare greu de explicat pentru orice constructor de drumuri.
27.10.2022 | 07:23
Video Celebrul muncitor Dorel a lovit si intro comuna din Satu Mare A construit un zid in fata curtilor
Așa arată zidul construit de ”Dorel” în comuna din județul Satu Mare. Foto: captură YouTube – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Lucrarea realizată pe un drum din comună l-a readus în prim-plan pe ”Dorel”, personajul împrumutat dintr-o reclamă la un coniac și folosit pentru a ilustra gafele muncitorilor din România.

”Dorel” revine în forță

Într-adevăr, folosirea lui ”Dorel” în titlurile date de presa centrală în acest caz a fost inspirată. Mai ales având în vedere că unii localnici din Hodod sunt nevoiți să ocolească sau să sară un zid de sprijin pentru a intra în curți.

ADVERTISEMENT

Este o lucrare contractată acum trei ani de zile. Se finanțează din fonduri europene. E normal ca la fiecare șantier să apară disfuncționalități. Proiectantul are ca și sarcină rezolvarea tuturor acceselor.

Indiferent că vorbim despre gospodării sau accesul pe terenurile oamenilor. Iar în timpul construcție se mai reglează. De asta este dirigintele de șantier, ca să mai adapteze proiectul la situația din teren.

ADVERTISEMENT

Am primit în această dimineață o sesizare din partea primăriei, cu câteva fotografii, unde se vede că cota zidului de sprijin obstrucționează momentan accesul la unele gospodării.

Când va fi remediată situația

Vrem să remediem situația în timp cel mai scurt”, a declarat pentru presasm.ro președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

ADVERTISEMENT

În acest context, ar fi interesant de aflat cum a fost posibilă ridicarea zidului respectiv pe o distanță atât de mare, fără ca nimeni să realizeze absurdul situației, așa cum se vede în imaginile de mai jos.

Altfel, amintim că un român a fost despăgubit cu 100 de lei pe zi de primărie din cauza unor lucrări care au afectat centrul istoric din Lugoj. Mai exact, au provocat infiltrații de apă și igrasie.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o firmă de construcții care s-a ocupat de lucrările la trotuarele din centrul Lugojului. Lucrări făcute cu superficialitate, având în vedere că muncitorii au pus dale peste trotuarele vechi.

Au făcut asta fără să existe un sistem de drenaj al apei, care ulterior s-a infiltrat în clădirile aflate în zonă. Din nou, o lucrare demnă de ”Dorel”.

ADVERTISEMENT
Tags: