News

Video. Centru comercial din orașul Belgorod, lovit de rachete. Rușii dau vina pe ucraineni. Cel puțin 6 morți

Cel puțin 6 morți și 18 răniți după ce un centru comercial din orașul Belgorod a fost lovit de rachete. Rușii spun că ucrainenii sunt în spatele atacului.
15.02.2024 | 16:01
Video Centru comercial din orasul Belgorod lovit de rachete Rusii dau vina pe ucraineni Cel putin 6 morti
Orașul rusesc Belgorod, lovit de rachete. Cel puțin 6 morți și 18 răniți. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un centru comercial din orașul rusesc Belgorod a fost lovit de mai multe rachete. Autoritățile locale dau vina pe ucraineni. Bombardamentele s-au soldat cu cel puțin 6 morți și 18 răniți.

Orașul rusesc Belgorod, lovit de rachete. Cel puțin 6 morți și 18 răniți

Loviturile de rachete între ucraineni și ruși s-au intensificat în ultimele ore. La miezul nopții trecute, un bombardament rusesc în nord-estul Ucrainei a ucis 5 persoane într-un bloc de apartamente, au declarat autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Joi, a venit rândul unui oraș rusesc să fie bombardat. Un centru comercial și un stadion al unei școli au fost lovite în Belgorod. Anunțul a fost făcut de Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, care se află lângă Belgorod. ”Sunt multe victime: morți și răniți”, a spus el pe Telegram.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării a prezentat bilanțul victimelor. Au murit 6 persoane, printre care un copil, iar alte 18 au fost rănite. Cinci dintre cele 18 persoane rănite în Belgorod, un oraș cu aproximativ 340.000 de locuitori, sunt copii, a adăugat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Agenția de presă TASS, citată de Washngton Post, a scris că 15 persoane au fost spitalizate. Kremlinul a declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus 14 rachete lansate peste regiunea Belgorod. Ucrainenii sunt acuzați că au folosit un sistem de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire.

În ultimele luni, orașul Belgorod, aflat la 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina, a fost o țintă obișnuită a atacurilor ucrainene. Zeci de oameni au fost uciși și răniți într-un atac care a avut loc în preajma Anului Nou.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, Ucraina nu a comentat atacul asupra orașului Belgorod care i se atribuie. Pe X (fostul Twitter), au apărut postări care spun că, de fapt, rachetele căzută asupra centrul comercial ar fi rusești.

Armata lui Putin, bombardamente masive în ultimele ore asupra Ucrainei

Înainte de bombardamentele din Belgorod, Ucraina a fost ținta unor atacuri masive ale rușilor. În urmă cu o zi, 5 persoane au fost ucise și 10 au fost rănite în atacul invadatorilor asupra satului Veliki Burluk, în regiunea de graniță Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Siniehubov.

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, alte rachete au vizat, printre altele, capitala Kiev, regiunea de sud Zaporojie și Liov, în vestul Ucrainei. Forțele aeriene ucrainene au declarat că au interceptat 13 dintre cele 26 de rachete lansate în toată țara.

ADVERTISEMENT