News

Video. Dacia are un nou logo. Când va apărea acesta pe mașinile companiei

Compania Dacia are, începând de joi, 17 iunie, un nou logo și o nouă emblemă.
17.06.2021 | 17:12
Video Dacia are un nou logo Cand va aparea acesta pe masinile companiei
ADVERTISEMENT

Dacia, deținută de grupul Renault, are de joi, 17 iunie, un nou logo și o nouă emblemă.

Compania anunță că emblema se va regăsi pe modelele constructorului de la Mioveni începând cu jumătatea anului 2022.

Dacia și-a lansat noul logo. Acesta se va regăsi pe mașini de anul viitor

Începând de joi, noua identitate va fi adoptată de diferitele canale de comunicare: online, publicitate, broșuri. De asemenea, showroom-urile Dacia vor afișa treptat noua identitate de marcă începând din prima parte a anului 2022.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește gama de modele, aceasta va primi noul logotip și noua emblemă în cursul jumătății anului viitor, spun cei de la Dacia.

În paralel, Dacia adoptă o schemă nouă de culori, care are în centru nuanța verde-kaki, care evocă legătura mărcii cu natura și abilitățile modelelor în off-road.

ADVERTISEMENT

Gama este completată de o serie de culori secundare: Kaki închis, culoarea teracotei și nuanța nisipului.

Cum descriu cei de la Dacia noua emblemă și noul logo

Potrivit reprezentanților companiei, cele două elemente de noutate au fost imaginate în cadrul echipei de Design, cu dorința de a exprima ceea ce este esențial mărcii Dacia.

ADVERTISEMENT

Elementul central al noii identități vizuale, logo-ul, ”inspiră robustețe și stabilitate de la prima vedere”. În ceea ce privește desenul literelor, acesta este în mod voit minimalist. Astfel, litera ”D” este un ”C” inversat, exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii.

Evoluția istorică a logo-ului companiei Dacia din 1968 până în prezent

”Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic”, anunță compania.

ADVERTISEMENT

Totodată, emblema este constituită din literele ”D” și ”C” unite asemenea componentelor unui lanț, exprimând astfel soliditate și legătură.

”Noua emblemă va permite identificarea cu ușurință a mărcii, chiar de la distanță. Simple și lizibile, cele două elemente forte – logotipul și emblema – exprimă soliditatea vehiculelor Dacia, partenere de drum pentru milioane de clienți.

Întregul univers grafic este în mod deliberat simplificat, amintind faptul că Dacia este un brand care se concentrează asupra a ceea ce este esențial”, mai anunță cei de la Dacia.

În ceea ce privește noile culori, care au în centru nuanța verde-kaki, reprezentanții companiei spune că ele ”evocă apropierea de natură, un reper important pentru clienții noștri și un teritoriu unde vehiculele Dacia își pun în valoare pe deplin capacitățile, asemenea emblematicului Duster”.

ADVERTISEMENT