News
notix pixel id

VIDEO. Fost deputat PSD Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă, apoi s-a ascuns. Scandal electoral la Bălți

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit în Republica Moldova pentru a scăpa de executarea unei pedepse cu închisoarea pentru corupție, a stârnit o bătaie în plină stradă la o manifestare electorală din orașul Bălți.
08.11.2021 | 14:50
VIDEO. Fost deputat PSD Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă, apoi s-a ascuns. Scandal electoral la Bălți
VIDEO. Scandal electoral la Bălți. Fost deputat PSD Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă. Apoi a fugit și s-a ascuns. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul deputat Cristian Rizea, fugar în Republica Moldova, a stârnit o bătaie în plină stradă la o manifestare electorală.

Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă în orașul Bălți

Cristian Rizea este tot mai frecvent implicat în viața publică și politică din Republica Moldova. Duminică, el a intrat în conflict cu câțiva cetățeni din Bălți, al doilea oraș ca mărime al Moldovei de peste Prut.

La încăierare au participat și câțiva reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care se aflau în campanie electorală pentru alegerea primarului de Bălți.

ADVERTISEMENT

După ce a pornit bătaia de stradă, fostul deputat PSD a fugit și s-a ascuns într-un magazin.

Rizea i-a învinuit pe socialiști pentru toate neregulile apărute în Republica Moldova, iar aceștia au sărit să-l pună la respect, scrie Agora.md.

Condamnat pentru fapte de corupție, deputatul PSD a fugit în Republica Moldova

În România, ex-deputatul a fost condamnat pentru fapte de corupție la, dar a reușit să se refugieze în Republica Moldova, țară a cărei cetățenie o avea.

ADVERTISEMENT

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost eliberat, în mai 2021, din arest în Republica Moldova, după ce la finele anului 2020 fusese arestat întrucât președintele de atunci, Igor Dodon, îi anulase dreptul de cetățenie.

Rizea a acuzat atunci că privarea sa de libertate a fost, de fapt, o sechestrare plănuită de Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.

ADVERTISEMENT

Care sunt faptele de corupție

În România, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat, în decembrie 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost declarat vinovat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Deputatul a fost învinuit de DNA că a pretins în mod direct 300.000 de euro unui afacerist, sub pretextul a două contracte de împrumut fictive.

ADVERTISEMENT

În 2019, Cristian Rizea era de negăsit de poliția română. Acesta se afla în acel moment peste Prut, chiar la Chișinău, capitala Republicii Moldova.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri