News

VIDEO. Fost deputat PSD Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă, apoi s-a ascuns. Scandal electoral la Bălți

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit în Republica Moldova pentru a scăpa de executarea unei pedepse cu închisoarea pentru corupție, a stârnit o bătaie în plină stradă la o manifestare electorală din orașul Bălți.
08.11.2021 | 14:50
VIDEO Fost deputat PSD Cristian Rizea a starnit o bataie in plina strada apoi sa ascuns Scandal electoral la Balti
VIDEO. Scandal electoral la Bălți. Fost deputat PSD Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă. Apoi a fugit și s-a ascuns. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul deputat Cristian Rizea, fugar în Republica Moldova, a stârnit o bătaie în plină stradă la o manifestare electorală.

Cristian Rizea a stârnit o bătaie în plină stradă în orașul Bălți

Cristian Rizea este tot mai frecvent implicat în viața publică și politică din Republica Moldova. Duminică, el a intrat în conflict cu câțiva cetățeni din Bălți, al doilea oraș ca mărime al Moldovei de peste Prut.

ADVERTISEMENT

La încăierare au participat și câțiva reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care se aflau în campanie electorală pentru alegerea primarului de Bălți.

După ce a pornit bătaia de stradă, fostul deputat PSD a fugit și s-a ascuns într-un magazin.

Rizea i-a învinuit pe socialiști pentru toate neregulile apărute în Republica Moldova, iar aceștia au sărit să-l pună la respect, scrie Agora.md.

ADVERTISEMENT

Condamnat pentru fapte de corupție, deputatul PSD a fugit în Republica Moldova

În România, ex-deputatul a fost condamnat pentru fapte de corupție la, dar a reușit să se refugieze în Republica Moldova, țară a cărei cetățenie o avea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost eliberat, în mai 2021, din arest în Republica Moldova, după ce la finele anului 2020 fusese arestat întrucât președintele de atunci, Igor Dodon, îi anulase dreptul de cetățenie.

ADVERTISEMENT

Rizea a acuzat atunci că privarea sa de libertate a fost, de fapt, o sechestrare plănuită de Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.

Care sunt faptele de corupție

În România, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat, în decembrie 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost declarat vinovat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

ADVERTISEMENT

Deputatul a fost învinuit de DNA că a pretins în mod direct 300.000 de euro unui afacerist, sub pretextul a două contracte de împrumut fictive.

În 2019, Cristian Rizea era de negăsit de poliția română. Acesta se afla în acel moment peste Prut, chiar la Chișinău, capitala Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT