Sport

Video. Isterie pe gazon și în tribune la meciul lui Reghecampf de la arabi. Victorie colosală cu 4-3, după 1-3 în minutul 90+1

Laurențiu Reghecampf a fost vizitat de Zeița Fortuna în Arabia Saudită, chiar în momentul în care fostul antrenor al Universității Craiova avea mare nevoie de victorie.
24.11.2023 | 22:53
Video Isterie pe gazon si in tribune la meciul lui Reghecampf de la arabi Victorie colosala cu 43 dupa 13 in minutul 901
Video. Isterie pe gazon și în tribune la meciul lui Reghecampf de la arabi. Victorie colosală cu 4-3, după 1-3 în minutul 90+1
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că formația lui Reghe, Al-Tai, dădea piept cu Al-Raed, formație contracandidată la retrogradare. Înainte de meci, Ai-Tai acumulase 11 puncte în 13 etape, în timp ce Al-Raed avea 9 puncte. Cert e că ambele echipe se aflau periculos de aproape de retrogradare, iar o victorie ar fi fost mană cerească pentru oricare din ele.

Video. Victorie ireală pentru Reghecampf la arabi!

Casele de pariuri și pariorii o vedeau favorită pe Al-Raed, cu o cotă de 1.90 la victorie, probabil și pentru că oaspeții se bazau pe un trio letal alcătuit din marocanii Karim El Berkaoui și Mohammed Fouzair, care alături de algerianul Amir Sayoud au înscris 10 din cele 15 goluri marcate de Al-Raed în acest sezon.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Laurențiu Reghecampf se baza pe vedeta Bernard Mensah, autor a 8 goluri în acest sezon, dar și pe românul Andrei Cordea, alături de fostul rapidist Marko Dugandzic. Partida a început cum nu se putea mai prost pentru Al-Tai, pentru că oaspeții conduceau deja în minutul 27 cu 2-0, după reușita lui Julio Tavares din lovitură de la 11 metri (’12) și Yahya Sunbul (’27). Speranțele au renăscut pentru gazde după ce Mensah făcea 1-2 (’45), în timp ce Mansour al Beshe era eliminat de la oaspeți (’45+1).

Fără să stea prea mult pe gânduri, Laurențiu Reghecampf a făcut nu mai puțin de patru schimbări în primele 10 minute după pauză, momentul în care erau trimiși în teren și Andrei Cordea alături de Marko Dugandzic. Paradoxal, imediat după un gol anulat de VAR pentru Al-Tai (’60 – Mensah), oaspeții făceau 3-1 prin El Berkaoui (’72).

ADVERTISEMENT

Frustrarea părea să fie maximă în tabăra gazdelor după ce minutul 86 aducea un nou gol anulat de VAR, astfel că revenirea părea imposibilă. Doar că, norocul ține cu cei puternici, astfel că asediul de final al celor de la Al-Tai va fi cu siguranță de povestit nepoților. De remarcat că în acel moment statistica era deja năucitoare în favoarea formației lui Laurențiu Reghecampf.

Mai exact, o posesie de 78% vs 22%, 8 vs 3 raportul cornerelor și 16-9 raportul șuturilor spre poartă. Așadar, o superioritate numerică exploatată la maxim de fotbaliștii lui Reghecampf, care a dat roade inevitabil. Revenirea spectaculoasă a început în minutul 90+2, când Al Fahad și-a înscris un autogol.

ADVERTISEMENT

A urmat un magic 3-3 din lovitură de la 11 metri, transformată fără probleme de Mensah, în minutul 90+9. Lovitura de grație a fost dată de Misidjan în minutul 90+10, moment în care fanii celor de la Al-Tai au trăit probabil cea mai spectaculoasă răsturnare de scor de când au călcat pe stadion.

În urma acestui meci nebun, Al-Tai a ajuns pe locul 13 în clasament cu 14 puncte, la 4 puncte deasupra liniei roșii a clasamentului. Interesant, acest loc 16, primul direct retrogradabil, e ocupat acum de formația lui Andrei Burcă și Florin Tănase, Al Akhdoud. Spre deosebire de Laurențiu Reghecampf, cei doi fotbaliști români nu au putut ține piept formației lui Cristiano Ronaldo, Al-Nassr, și au plecat învinși din deplasarea de la Riad, scor 0-3.

ADVERTISEMENT