Video

Video. Momentul în care elicopterul american a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din Capitală

Imaginile de la fața locului arată cum elicopterul aterizează pe una dintre cele mai aglomerate străzi în Capitală.
15.07.2021 | 11:58
Video Momentul in care elicopterul american a aterizat de urgenta in Piata Charles de Gaulle din Capitala
ADVERTISEMENT

Momentul în care elicopterul respectiv a aterizat de urgență a fost filmat. Acesta făcea parte dintr-un grup de aeronave care se pregăteau pentru defilarea de Ziua Aviației, ce urma să aibă loc pe 20 iulie.

Imaginile aterizării elicopterului din centrul Capitalei

Ambasada SUA a transmis un mesaj cu privire la acest incident, în care au transmis că nu sunt răniți și că lucrează împreună cu autoritățile române pentru a afla detalii legate de acest incident.

ADVERTISEMENT

„Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți.

Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Raluca Turcan a transmis că și ea a fost martoră la acest incident și a felicitat autoritățile pentru modul în care au gestionat situația.

„Felicitări forțelor MAI care astăzi au gestionat în timp real o situație dificilă care putea duce la o catastrofă. Am fost martora momentului când personalul MAI a degajat piața Charles de Gaulles într-un mod prompt și profesionist. Felicitări pentru intervenția extraordinară!”, a scris aceasta, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Imaginile obținute în exclusivitate de FANATIK arată cum aparatul de zbor stă printre mașini, chiar pe o stradă din Capitală.

Sunt unele care încă pot să își continue drumul, pentru că nu se intersectează cu elicopterul, însă multe dintre autovehicule sunt oprite pe carosabil, din cauza acestui incident nemaivăzut.

ADVERTISEMENT

Aparatul de zbor făcea parte dintr-un grup mai mare, după cum arată imaginile de mai jos, în care se vede că acestea făceau exerciții de anrenament pentru Ziua Aviației.

Între timp, autoritățile au transmis că ceremonia aviatică nu va mai avea loc, tocmai din cauza acestui incident. De asemenea, în acest caz a fost deschisă o anchetă.

În cadrul anchetei care a fost deschise, colaborează Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, deoarece aceasta din urmă deține aparatul de zbor respectiv.

Este vorba despre un elicopter american de tip Black Hawk, acest tip de aeronavă mai fiind implicată și în alte incidente, dar care au avut un sfârșit mai tragic, în care oameni și-au pierdut viața.

Din fericire, în urma incidentului de joi dimineața din nordul Capitalei, au fost doar pagube materiale.

ADVERTISEMENT