News

Video: Momentul în care un șofer beat din Cluj a ”zburat” cu mașina prin sensul giratoriu. Bărbatul a scăpat ca prin miracol

Un accident spectaculos, de data aceasta fără victime, a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un sens giratoriu din Florești, județul Cluj.
12.04.2024 | 18:45
Video Momentul in care un sofer beat din Cluj a zburat cu masina prin sensul giratoriu Barbatul a scapat ca prin miracol
Video: Momentul în care un șofer beat din Cluj a ”zburat” cu mașina prin sensul giratoriu. Bărbatul a scăpat ca prin miracol. Foto: IPJ Cluj
ADVERTISEMENT

Polițiștii și pompierii SMURD ajunși la fața locului au găsit autoturismul răsturnat însă, spre surprinderea lor, șoferul nu pățise nimic. Accidentul s-a produs la ora 4:50 dimineața, în sensul giratoriu de pe strada Avram Iancu și, după cum se poate vedea în imagini, șoferul avea viteză foarte mare.

Video: Momentul în care un șofer beat din Cluj a ”zburat” cu mașina prin sensul giratoriu

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU ACCIDENTUL. Conform Știri de Cluj, mașina a venit lansat dinspre Cluj-Napoca, a lovit bordura de la intrarea în sensul giratoriu și s-a răsturnat mai ceva ca în filmele americane, rostogolindu-se pe spațiul verde.

ADVERTISEMENT

Șoferul avea alcoolemia foarte mare, așa cum au determinat în cele din urmă polițiștii, astfel că accidentul era inevitabil. ”La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 04.50, un bărbat de 38 de ani, din comuna Florești, care conducea un autoturism pe strada Avram Iancu din localitatea Florești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns în sensul giratoriu situat pe strada indicată.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest de către polițiști a rezultat o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, iar în continuare, polițiștii au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a transmis Poliția Cluj.

Martorii spun că bărbatul nu putea vorbi după ce ar fi consumat mai multe sticle de vin, însă toată lumea s-a minunat pentru că acesta a scăpat fără nicio rană. ”A fost solicitată intervenția echipajelor din cadrul Punctului de Lucru Florești la un eveniment rutier produs pe strada Avram Iancu din localitatea Florești.

ADVERTISEMENT

Un șofer a scăpat controlul autoturismului într-un sens giratoriu din Cluj

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit un autoturism răsturnat pe plafon, cu ocupanții ieșiți din acesta. Doi tineri au fost consultați de către echipajul SMURD, fără a fi transportați la spital”, precizau reprezentanții ISU Cluj.

În urmă cu 24 de ore, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) prezenta datele oficiale pentru anul 2023 când vine vorba despre statistica accidentelor din România, în contextul în care țara noastră e lider în Uniunea Europeană la numărul de morți pe șosele, nu mai puțin de 86 la un milion de locuitori sau peste 4 morți la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Cât despre numărul total al victimelor, IGPR a transmis că 1.540 de oameni au murit și 3.550 au fost grav răniți pe drumurile din România. Asta, la un număr total de 4.525 de accidente rutiere, cu toate că specialiștii vorbesc despre o scădere cu 190 de cazuri față de anul 2022.

ADVERTISEMENT