News

Video. Noi scene șocante în Sydney: preot înjunghiat în timpul slujbei. Momentul atacului, filmat

Vin noi imagini șocante din Sydney, de această dată dintr-o biserică, acolo unde un preot este înjunghiat în timpul slujbei. Atacul a fost filmat.
15.04.2024 | 18:23
Video Noi scene socante in Sydney preot injunghiat in timpul slujbei Momentul atacului filmat
Un nou atac în Sydney: un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, într-o biserică. Sursa foto: capturi X / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost arestat luni seara, în Sydney, după ce a înjunghiat mai multe persoane într-o biserică. Atacul a avut loc aproape de centrul metropolei australiene și a fost filmat.

Un nou atac în Sydney: un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, într-o biserică

Australia trece prin clipe de teroare. În urmă cu două zile, un atac cu armă albă a lăsat în urmă șapte morţi şi mai mulţi răniţi într-un centru comercial din Sydney. Autorul său, un bărbat de 40 de ani suferind de o boală mintală, a fost neutralizat de poliție.

ADVERTISEMENT

La doar două zile distanță, în orașul australian cu peste 5,5 milioane de locuitori are loc un alt incident grav. Luni, 15 aprilie, la orele serii, un individ a început să rănească persoanele aflate într-o biserică.

Suspectul a fost arestat după ce a înjunghiat mai multe persoane într-o biserică din cartierul Wakeley, situat la circa 30 de km de cartierul de afaceri din centrul Sydney. Incidentul s-a petrecut la Biserica ”Christ The Good Shepherd”.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, în urma atacului, patru persoane primesc îngrijiri medicale pentru ”răni care nu le pun în pericol viaţa”, spun serviciile de ambulanţă din Sydney, relatează BBC.

Presa internațională mai notează că un lider al bisericii, mai exact un episcop, şi mai mulţi credincioşi din suburbia respectivă au fost înjunghiaţi în timpul unei liturghii.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe platforma de socializare X (fostul Twitter) au apărut imagini din momentul atacului. Clipurile video ale incidentului arată momentul în care un bărbat se apropie de predicator şi îl înjunghie cu un cuţit.

Potrivit salvatorilor, cele patru persoane care beneficiază de îngrijiri medicale au vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani. Motivul atacului de luni seara încă este necunoscut.

ADVERTISEMENT

Atacul din această seară a stârnit furia localnicilor. În apropierea bisericii s-au adunat sute de persoane care protestează față de acest atac. Au fost mobilizate importante echipaje de poliție.

Primarul orașului, Frank Carbone, a făcut un apel la calm. ”Înțeleg că mulți membri ai comunității noastre sunt cu adevărat supărați. Ceea ce este important este că episcopul a fost dus la spital și este în afara oricărui pericol”, a spus edilul pentru Sky News Australia.

ADVERTISEMENT