News

Video. O nouă școală a groazei în România: elevi umiliți și înjurați. Copil operat după ce un coleg i-a spart nasul

În spațiul public au apărut, în ultimele ore, imagini de la o nouă școală a groazei în România. O filmare arată elevi umiliți și înjurați în sala de clasă.
08.03.2024 | 16:10
Video O noua scoala a groazei in Romania elevi umiliti si injurati Copil operat dupa ce un coleg ia spart nasul
O nouă școală a groazei în România: elevi umiliți și înjurați. Sursa foto: VasileDale.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La scurt timp după scandalul uriaș izbucnit la Școala ”Nicolae Titulescu” din București, denumită ”școală a groazei”, alte scene șocante petrecute într-o unitate de învățământ din țară, de această dată în Maramureș, apar în spațiul public.

O nouă școală a groazei în România: elevi umiliți și înjurați

Presa locală din nordul țării a publicat imagini de-a dreptul șocante petrecute într-o școală generală din Maramureș. Se observă aici, la Școala Generală cu clasele I-VIII Desești, un haos de nedescris, cu elevi umiliți și înjurați.

ADVERTISEMENT

Injuriile sunt însă cea mai mică problemă. Într-o filmare apărută pe site-ul VasileDale.ro se observă cum elevii aruncă scaune într-o sală de clasă dintr-un colț într-altul. Totul s-ar fi întâmplat la mijlocul lunii februarie.

Un elev din sala de curs este forțat să mimeze actul sexual oral, în timp ce o sticlă în care ar fi urină este aruncată peste ceilalți elevi. În toată această mare de nereguli și fapte de o gravitate extremă, conducerea școlii susține, cu seninătate, că nu știa despre toate acestea.

ADVERTISEMENT

Nu aceeași poziție o au părinții copiilor, care spun că imaginile apărute în presă ar fi fapte reale. Vineri, 8 martie inspectorii școlari de la județ au ajuns la unitatea de învățământ.

Dacă acolo exista supraveghere copiii nu ar fi făcut acele gesturi pe care le-am văzut. Este cert că au anunțat târziu și cred că nu trebuia să ne anunțe pe noi ci să ia măsurile acolo în școală și să fie în mijlocul copiilor. E o școală mică acolo, sunt 4 clase, până în 50 de copii. Este impardonabil să nu îi putem supraveghea. Dacă e pauză colegii trebuia să fie pe hol și să îi audă.

ADVERTISEMENT

Dacă era oră este și mai grav profesorul trebuia să fie în sala de clasă. Acolo se vede clar că elevii sunt obișnuiți să facă ceea ce se vede pe imagini și asta mă duce cu gândul la faptul că acolo este o lipsă totală de organizare”, spune Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș, pentru sursa citată.

Elev al școlii din Maramureș, operat după ce un coleg i-a spart nasul

Directorul Școlii Generale Desești a susținut, în presa locală, că abia a aflat despre umilințele din școala pe care o conduce. El a dat vina pe elevi și pe familiilor acestora.

ADVERTISEMENT

Lucrurile din instituția de învățământ din nordul țării au luat o turnură extrem de gravă în ultima perioadă. Un băiat în vârstă de 13 ani a ajuns pe masa de operație, după ce un coleg l-a lovit și i-a rupt nasul. Minorul a ajuns acasă cu fractură nazală. Într-o primă fază, de teama agresorului, copilul le-a spus părinților că s-a împiedicat și a căzut lovindu-se cu nasul de bancă.

Revoltați, părinții victimei s-au dus la directorul școlii. Acestora li s-ar fi transmis că nu se poate face mare lucru decât să i se scadă nota la purtare agresorului. Copilul de 13 ani a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare unde a fost operat.

În urma imaginilor apărute în presa locală, Polițiștii din Ocna Șugatag s-au sesizat din oficiu. A fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

ADVERTISEMENT
Tags: