News

Video. Proteste violente în Olanda împotriva restricțiilor anti-Covid. Manifestanții au incendiat zeci de mașini

Proteste violente în Olanda, vineri noaptea, față de intenția autorităților de a înăspri restricțiile anti-Covid. Mii de oameni au ieșit pe străzile din Rotterdam.
20.11.2021 | 11:18
Video Proteste violente in Olanda impotriva restrictiilor antiCovid Manifestantii au incendiat zeci de masini
ADVERTISEMENT

Proteste violente în Olanda, după ce populația s-a săturat de restricțiile impuse timp de aproape 2 ani de autorități.

Vineri noaptea au fost scene de război pe străzile din Rotterdam. Mii de oameni și-au arătat nemulțumirea față de intenția autorităților de a înăspri restricțiile introduse săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au incendiat zeci de mașini, printre care și pe cele ale polițiștilor, care au ripostat cu gloanțe de cauciuc și tunuri cu apă, conform biziday.ro.

Proteste împotriva restricțiilor anti-Covid, în Olanda. Scene de război civil pe străzile din Rotterdam

Olandezii sunt nemulțumiți că autoritățile vor să introducă noi restricții, printre care interdicția de a intra în restaurante, cafenele sau clădiri pentru cei fără certificat verde. De asemenea, guvernul intenționează să anuleze toate evenimentele publice care urmează să aibă loc de Crăciun și de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Un număr mare de manifestanți au ieșit vineri pe străzile din Rotterdam pentru a-și arăta nemulțumirea și frustrarea după aproape doi de pandemie.

Proteste violente în Olanda. Oamenii s-au săturat de restricțiile anti-Covid

Poliția a transmis că a tras mai multe focuri în direcția mulțimii, “deoarece situația le punea polițiștilor viața în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

ADVERTISEMENT

Cel puțin două persoane au fost rănite, iar 20 de protestatari au fost arestați.

Manifestanții au aruncat cu petarde și cu pietre în direcția polițiștilor. Ulterior, au incendiat mai multe mașini, printre care și unele ale polițiștilor.

 

La ultima raportare, autoritățile din Olanda au anunțat peste 21.000 de cazuri noi de Covid-19. Deși un număr mare de persoane sunt vaccinate, acesta este cel mai sumbru bilanț de infectări de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

În total aproape 19.000 de olandezi au murit de la începutul crizei sanitare. Au fost anunțate peste 2,3 milioane de infectări în cele aproximativ 20 de luni de pandemie.

Sâmbătă vor fi proteste masive și în Austria, după ce autoritățile au anunțat că va fi instituit un lockdown va pentru o perioadă de 20 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: