News

Video. Reacția unui analfabet la proba teoretică pentru permisul auto. Citirea cuvintelor l-a făcut să cedeze: ”Dacă știam, nu luam permisul cu bani”

O situație incredibilă a fost raportată recent într-o sală în care era organizată proba teoretică pentru obținerea permisului auto.
21.10.2022 | 19:54
Video Reactia unui analfabet la proba teoretica pentru permisul auto Citirea cuvintelor la facut sa cedeze Daca stiam nu luam permisul cu bani
Nu știa să citească, dar dorea să obțină permisul auto. Foto: capture România TV, canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La examen s-a prezentat un individ care nu știa să citească, dar care era decis să obțină permisul auto deși cunoștea foarte bine că nivelul său de pregătire lasă mult de dorit.

Imagini ireale la examenul pentru permisul auto

Acest aspect a fost remarcat rapid de examinator, care a profitat de moment pentru a genera amuzamentul celorlalți candidați. Conform imaginilor publicate pe contul de YouTube al televiziunii România TV, individul analfabet a fost pus să citească niște mesaje banale pentru majoritatea șoferilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, el nu a reușit să identifice nici măcar un cuvânt. Așa cum se vede și în imagini, examinatorul a continuat cu un alt exemplu și l-a încurajat ironic, spunându-i că are încredere în capacitatea lui intelectuală.

În acel moment, în sală au fost auzite câteva râsete. Potrivit sursei citate, candidatul care nu a fost foarte apropiat de clasele primare a citit ”astrate odaie” deși în fața lui apăreau cuvintele ”cunoaște-ți drepturile”.

ADVERTISEMENT

Mergi pe autostradă și sunt panourile alea luminoase pe care scrie: ‘Reduceți viteza! Pute-ți centura! Atenție, accident!’ Păi, tu trebuie să te oprești ca să citești: C-U…”, a fost reacția examinatorului.

Ironii și râsete printre literele lipsă

Jurnaliștii de la România TV au notat că bărbatul fără multă școală ar fi avut ulterior următoarea reacție: ”Dacă știam, nu luam permisul cu bani.” Altfel, amintim că în urmă cu doar trei zile, presa din România a scris despre ultima metodă de copiat la examenul pentru permisul auto.

ADVERTISEMENT

În prim-plan au fost doi indivizi: un bărbat în vârstă de 28 de ani și un instructor auto în vârstă de 43 de ani. Cei doi au pus la punct un sistem de copiat bazat pe tehnică audio-video.

Cu ajutorul acesteia, candidații care se prezentau la proba teoretică pentru permisul auto aflau răspunsurile foarte ușor. Datorită camerei video pe care o aveau pe haine și a căștii din ureche, ei auzeazu variantele corecte de la un ”sufleor”.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste servicii, sumele erau pe măsură. În funcție de pregătirea fiecărui candidat, escrocii solicitau între 3.000 și 7.500 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: