News

Video. Rusia, atac masiv în Ucraina. Kievul, vizat de bombardamente. Zelenski anunță 4 morți și 92 de răniți. Update

Rusia a reluat, în a doua zi a anului, bombardamentele masive în Ucraina. A fost atacat Kievul și mai multe orașe mari. S-au raportat zeci de victime.
02.01.2024 | 13:00
Video Rusia atac masiv in Ucraina Kievul vizat de bombardamente Zelenski anunta 4 morti si 92 de raniti Update
Rusia, un nou atac masiv în Ucraina. Rachetele au vizat Kievul și mai multe orașe mari. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
02-01-2024
10:59

Volodimir Zelenski anunță un nou bilanț al bombardamentelor rușilor: 4 morți și 92 de răniți

Volodimir Zelenski a avut o primă reacție după un nou val de bombardamente rusești asupra Ucrainei. Liderul de la Kiev anunță că 4 oameni au murit și alți 92 sunt răniți după atacul de marți dimineață.

Președintele ucrainean a spus că Rusia a lansat în jur de 170 de drone ”Shahed”. ”Invadatorii atacă cu drone și zeci de rachete diferite zone din Ucraina, încă din 31 decembrie.

Deja pentru a treia zi, apărătorii noștri antiaerieni depun o muncă incredibilă. Le mulțumesc tuturor partenerilor care ne ajută la întărirea scutului nostru aerian”, spune Zelenski.

La rândul ei, Armata Ucrainei precizează că zeci de rachete au fost doborâte în timp ce atacurile aeriene rusești au țintit orașele Kiev și Harkov.

Apărătorii aerieni au doborât 10 rachete Kinzhal, 59 rachete de croazieră și trei rachete Kalibr lansate de Rusia”, a spus Valeri Zalujnîi, într-un mesaj postat pe Telegram.

Marți, 2 ianuarie, Rusia a atacat din nou masiv Ucraina. Rachetele armatei lui Vladimir Putin au vizat în principal Kievul, Harkovul și alte orașe importante. Zeci de victime și clădiri distruse au fost raportate deja.

Rusia, un nou atac masiv în Ucraina. Rachetele au vizat Kievul și mai multe orașe mari

În urmă cu 24 de ore, în prima sa apariție publică din 2024, Vladimir Putin a amenințat că Rusia îşi va intensifica atacurile asupra ţintelor militare din Ucraina. Acest lucru ar veni ca o răzbunare pentru bombardarea de către armata ucraineană a oraşului rusesc Belgorod, în weekend.

ADVERTISEMENT

Vom intensifica loviturile, nicio crimă împotriva civililor nu va rămâne nepedepsită, asta este o certitudine”, a declarat Putin cu ocazia unei vizite la un spital militar. Dictatorul rus a spus că aceste lovituri vor fi efectuate ”asupra instalaţiilor militare”.

La o zi distanță, rachetele rușilor au venit spre Ucraina. Ele nu au vizat însă doar ținte militare, ci foarte multe clădiri locuite de civili. Autoritățile ucrainene au anunțat marți dimineață că mai multe rachete au fost lansate din nou de Rusia spre capitala Kiev.

ADVERTISEMENT

Puternice explozii au fost auzite la Kiev, a anunțat primarul Vitali Klitschko. La primele ore ale dimineții, forțele aeriene au emis un avertisment de amenințare aeriană pentru toate regiunile ucrainene, conform The Guardian.

Într-un mesaj postat în online, primarul Kievului a transmis că cel puțin 20 de oameni au fost răniți, după bombardarea unei clădiri rezidențiale. Din același loc au fost evacuați 117 locatari.

ADVERTISEMENT

Pe site-urile de socializare au apărut mai multe filmări care arată amploarea atacurilor rușilor. Se pot observa rachete care zboară deasupra orașului, case și clădiri în flăcări.

Un mort și zeci de răniți la Harkov

Rușii au vizat marți și ale orașe din Ucraina. Atacul cu rachete asupra Harkovului a ucis o femeie și a rănit zeci de persoane. Guvernatorul regiunii, Oleh Syniehubov, a spus acest lucru într-o postare pe Telegram, relatează Ukrinform.

ADVERTISEMENT

Medicii oferă asistență celor 22 de răniți. Șaisprezece persoane au fost internate în spital. Serviciile continuă să elimine consecințele loviturilor inamice”, se arată în postarea oficialului.

Syniehubov a postat ulterior pe Telegram o nouă informație: ”41 de persoane au fost rănite în urma atacului de dimineață al ocupanților de la Harkov. O femeie a fost ucisă”. La primele ore ale zilei de marți, 2 ianuarie, forțele ruse au atacat Harkovul cu cel puțin patru rachete.

ADVERTISEMENT