News

Video. S-a lansat noul serial Netflix “Coronavirus, pe înțelesul tuturor”! Filmul a intrat direct în topul vizionărilor

28.04.2020 | 19:51
Video Sa lansat noul serial Netflix Coronavirus pe intelesul tuturor Filmul a intrat direct in topul vizionarilor
ADVERTISEMENT

Bilanțul persoanelor ucise până în momentul de față la nivel global ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus a depășit pragul critic de 200.000 și tinde să crească pe zi ce trece, chiar dacă multe dintre statele afectate de pandemie s e pregătesc să relaxeze măsurile de distanțare socială.

Pentru a putea înțelege mult mai bine gravitatea situației cu care ne confruntăm, Netflix a lansat un serial dedicat acestei boli, încercând, totodată, să identifice și soluțiile pentru combaterea acesteia, precum și căile de gestionare a efectelor mentale pe care le poate avea asupra fiecăruia dintre noi.

ADVERTISEMENT

Noul serial lansat de Netflix ne ajută să înțelegem mai bine pandemia de coronavirus

Intitulată sugestiv „Coronavirus, pe înțelesul tuturor”, producția face parte din seria de documentare „Explained (n.r. Explicat), care își propune să analizeze în cel mai mic detaliu eforturile pentru prevenirea răspândirii unei boli la nivel global. Ideea a început să prindă contur la jumătatea lunii martie, când SUA și multe alte state din întreaga lume se confruntau deja cu un număr extrem de mare al persoanelor infectate.

Ne-am gândit că este oportunitate excelentă de a veni în ajutorul publicului. Cu toții trecem printr-un moment de confuzie și am simțit nevoia să-i facem pe oameni să înțeleagă mai bine pericolul cu care ne confruntăm.

ADVERTISEMENT

Sperăm că proiectul nostru se va dovedi util în combaterea virusului cu care se confruntă întreaga lume”, a explicat Claire Gordon, producătorul serialului care domină topul vizionărilor, la doar două zile de la lansare.

S-a lansat primul serial românesc dedicat  crizei COVID-19. Este realizat exclusiv online

Chiar dacă pentru moment este disponibil doar un singur episod în care experții și statistica ne fac o prezentare clară și informativă despre COVID-19, seria va continua în viitorul apropiat, pentru că producătorii și-au propus să analizeze în mod special posibilitatea dezvoltării unui vaccin care să pună capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT

Și pentru că nu trebuie să ne pierdem umorul într-o astfel de situație, mai mulți actori români și-au unit forțele și au lansat un serial online dedicat coronavirusului, precum și felului în care ne-a schimbat și continuă să ne schimbe modul de viață. Construit pe tehnica sitcomului, „Discutabil” va avea în primul sezon 12 episoade ce vor putea fi urmărite gratuit pe Youtube.

Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Marius Manole, Carmen Tănase și Nadiana Sălăgean interpretează, oarecum, propriile roluri ale unor actori izolați la domiciliu care comunică online, fiecare din propria casă. Șerban Pavlu poate fi urmărit în rolul unui ipohondru, în timp ce Vlad Zamfirescu intră în pielea unui actor preocupat în primul rând de felul în care arată. Ba chiar este gata să păcălească poliția pentru a putea alerga puțin prin parc.
Marius Manole întruchipează un conspiraționist care crede că termometrele îți controlează viața, Nadiana Sălăgean este cea care crede în stele și cărți, dar are și pile la Spitalul de Urgență, așa că poate oricând să facă rost de un pat la terapie intensivă, în avans. În ceea ce o privește pe Carmen Tănase, aceasta este înțeleapta grupului și încearcă să-i determine pe toți ceilalți să îi asculte sfaturile prețioase.