News

Video. Șobolani filmați mâncând resturi în vitrina unei patiserii din Ploiești. Măsuri radicale ale autorităților

Incident grav în Ploiești. Câțiva șobolani au fost filmați mâncând resturi în vitrina unei patiserii. Autorizațiile l-au pedepsit aspru pe patronul unității.
26.08.2021 | 11:39
Video Sobolani filmati mancand resturi in vitrina unei patiserii din Ploiesti Masuri radicale ale autoritatilor
ADVERTISEMENT

Clienții unei patiserii din Ploiești au avut parte de surprize extrem de neplăcute în momentul în care au ajuns la o patiserie din oraș.

Aceștia au filmat câțiva șobolani care se plimbau în zona unui raft cu produse. La un moment dat, un șobolan se ”delectează” cu resturile unor covrigi.

ADVERTISEMENT

Șobolani filmați mâncând resturi în vitrina unei patiserii din Ploiești

Episodul, unul extrem de grav pentru siguranța alimentară a cetățenilor, a fost consemnat marți, 24 august.

”Nepoțica mea a văzut șobolanii și ne-a chemat să-l filmăm. De acolo cumpăram zilnic produse de patiserie. Am trimis imaginile la DSP Prahova și la Direcția Sanitar Veterinară”, a spus persoana care a făcut înregistrarea, pentru presa locală.

ADVERTISEMENT

La o zi după acesta, în urma controlului efectuat de Direcția Sanitar- Veterinară Prahova, a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei, iar locația a fost închisă, a informat ObservatorulPh.

”S-a luat decizia de a fi aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi, ca sancţiune suplimentară, am decis interzicerea activităţii acestei unităţi”, a anunțat Adrian Botoacă, reprezentant DSVSA Prahova.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții unității comerciale se scuză și susțin că totul s-a întâmplat din cauza gunoaielor care s-au adunat în ultima perioadă în oraș.

Sursa citată precizează că astfel de sesizări au mai fost trimise de cetățenii care locuiesc în zone precum Mihai Bravu, Vest și Bariera București.

ADVERTISEMENT

În aceste locuri sunt depozitați munți de deșeuri, care au devenit adăpost și sursă de hrană pentru șobolani.

Șobolanii, probleme și pentru comercianții din Capitală

Șobolanii din Prahova nu sunt singurii care dau atacul la produsele de patiserie din orașele importante ale țării.

La mijlocul lunii iunie, mai multe rozătoare au fost filmate în vitrina cu alimente a unui supermarket din Capitală, în Sectorul 1.

”Şobolani în magazine. În sectorul 1. În CAPITALA CAPITALEI!!!! Romprest NU este un operator pe care să îl doreşti. Însă nu aşa se soluţioneaza conflictul cu ei. Cu toate astea PÂNĂ UNDE acceptăm să ne ducă în mizerie şi boli USR Sector 1?

Chiar trebuie să dăm foc la ţară ca să ne arate ei ca lupta cu “mafia”?”, a scris Adrian Moraru, consilier general al Municipiului Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT