News

Video şoc. A sărit la bătaie cu toporul în trafic. Motivul este halucinant

Incident șocant surprins în trafic, pe un drum din județul Suceava. Mai mulți șoferi au sărit la bătaie, unul dintre ei înarmat cu un topor.
14.04.2023 | 15:22
Video soc A sarit la bataie cu toporul in trafic Motivul este halucinant
Scandal în trafic, un șofer a sărit la bătaie cu toporul
ADVERTISEMENT

În febra de dinaintea sărbătorilor pascale regăsim nu doar şosele aglomerate, dar şi mulţi nervi în trafic. Prea grăbiţi să ajungă la destinaţie sau să-şi rezolve treburile, unii dintre şoferi uită cele mai elementare reguli ale bunului simţ şi sunt gata să recurgă la gesturi necugetate.

Incidentul s-a petrecut la Fântâna Mare, lângă Fălticeni

Un incident şocant, cu potenţiale urmări tragice, a fost surprins video pe o şosea din apropierea municipiului Fălticeni, pe raza localității Fântâna Mare. Totul a pornit de la faptul că unul dintre şoferi conducea prea încet, iar cei din spatele său îl claxonau, neputând să-l depăşească din cauză că şi pe sensul opus traficul era intens.

ADVERTISEMENT

Exasperat de atenţionările “urmăritorilor”, conducătorul de coloană a oprit maşina în mijlocul drumului şi s-a răzbunat pe caroseria vehiculului din spate, pe care a început să o lovească violent cu piciorul, în timp ce îi înjura birjăreşte pe cei din interior.

La scurtă vreme, în peisaj apare un alt participant la trafic, de data aceasta, spre groaza tuturor, înarmat cu un topor. Acesta începe să se ia la ceartă şi să se îmbrâncească cu celălalt şofer nervos, situaţia fiind în permanenţă în pericol să degenereze într-un conflict sângeros.

ADVERTISEMENT

Psihologii avertizează că traficul aglomerat este un test serios pentru sistemul nervos al oricărui şofer. Împreună cu alte griji și probleme, acest lucru poate provoca un stres real, care duce la izbucniri nervoase şi bătăi care, de altfel, au loc în mod regulat pe drumurile noastre.

Nu mai departe de acum trei săptămâni, un bărbat a fost reținut de polițiștii bucureşteni după ce s-a bătut în trafic cu un alt şofer. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, l-a lovit inclusiv cu o bâtă de baseball pe un alt bărbat în vârstă de 47 de ani, imaginile fiind surprinse de asemenea de camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Cazurile în care unul dintre şoferi conduce prea încet reprezintă cele mai comune motive de scandal în trafic, mai afirmă psihologii. Se întâmplă adesea ca șoferii fără experiență să facă acest lucru inconștient, fără a avea o intenție să declanșeze un conflict, dar astfel se expun furiei celor care nu au răbdare.

Un răspuns agresiv din partea unor participanţi la trafic apare şi atunci când un şofer vrea să schimbe banda, semnalizează acest lucru, dar vecinul de pe bandă, în loc să-l lase să se se înscrie cu maşina în faţa lui face exact opusul, accelerează și blochează intenționat calea.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, se întâmplă adesea ca într-o parcare aglomerată, singurul loc liber să se dovedească a fi un teritoriu disputat, iar doi șoferi cu temperament coleric să îl revendice în acelaşi timp. Într-o astfel de situație, dacă una dintre părți nu cedează, atunci lupta verbală se va transforma cel mai probabil într-una fizică.

Video

ADVERTISEMENT