News

Video. Un avion s-a prăbuşit în mijlocul unei străzi aglomerate, dar pasagerii au supravieţuit miraculos

Momentul în care un avion se prăbuşteşte pe o stradă din capitala Nigeriei, Lagos, a fost surprins de camerele de supraveghere.
02.08.2023 | 13:31
Video Un avion sa prabusit in mijlocul unei strazi aglomerate dar pasagerii au supravietuit miraculos
Imagine de la locul prăbuşirii avionului, în Lagos
ADVERTISEMENT

O scenă incredibilă a avut loc pe o stradă aglomerată a capitalei nigeriene, Lagos. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-un cartier al oraşului, nu departe de o benzinărie, după care a explodat, dar în mod miraculos nicio persoană nu a murit.

Avionul s-a prăbuşit lângă o benzinărie

Aeronava ușoară, de tipul Jabiru J430, a companiei Air First Hospitality & Tours survola zona aglomerată Oba Akran din capitala nigeriană Lagos, când a fost forțată să efectueze o aterizare de urgență marți, în jurul orei 15:00. Ceea ce s-a întâmplat apoi a fost literalmente un miracol, relatează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Momentul aterizării forțate, care s-a încheiat cu prăbuşire avionului pe o stradă aglomerată și cu o explozie, a fost surprins de camere. După cum se poate vedea, avionul, când încerca să aterizeze pe stradă, a lovit mai întâi un stâlp, apoi a căzut cu botul de asflat, s-a răsturnat și a explodat.

Incidentul s-a petrecut în apropierea unei benzinării, în timp ce o cisternă încărcată cu combustibil trecea pe o bandă alăturată. Oamenii care se aflau întâmplător la fața locului în momentul exploziei au început mai întâi să fugă în toate direcțiile, panicaţi, dar mulți s-au întors repede pentru a stinge focul.

ADVERTISEMENT

În avion se aflau două persoane – pilotul și un pasager – care au supraviețuit în mod miraculos accidentului, potrivit Biroului de Investigații de Securitate din Nigeria. Pentru a face întreaga situație și mai incredibilă, videoclipul îl arată pe pilot ieșind singur din epavă și îndepărtându-se de locul accidentului, deși era vizibil rănit.

Secretarul permanent al Agenției de Stat pentru Managementul Urgențelor Lagos, dr. Olufemi Oke-Osaniintolu, a declarat că toate persoanele rănite au fost transportate la spital. Anterior el afirmase că avionul a aterizat pe o porţiune de şosea în fața clădirii United Bank for Africa, din Lagos, și că patru persoane au fost duse la spital.

ADVERTISEMENT

Ibrahim Farinloje, coordonator interimar al Oficiului Zonal de Sud-Vest al Agenției de Management al Urgențelor din Nigeria, a făcut clarificări, spunând că în avion erau două persoane, iar doi răniţi s-au înregistrat la sol.

„Turnul de control a confirmat că în avion erau doar două persoane, nu patru. Cele trei cratere de la fața locului au fost cauzate de impactul cu solul”, a afirmat el.

ADVERTISEMENT

Aeronava a luat foc la impactul cu solul, dar răspândirea flăcărilor a fost limitată de ploaia care cădea în momentul impactului. Imediat a fost declanșată o anchetă pentru a stabili cauza acestui accident incredibil cu final fericit.

ADVERTISEMENT