News

Video. Un bărbat a murit, iar altul a fost grav rănit, în Botoșani, după ce peretele unei clădiri s-a prăbușit peste ei

Un bărbat a murit, iar altul a fost grav rănit, într-o comună Botoșani, marți după-amiază, după ce peretele unei clădiri s-a prăbușit peste ei. La fața locului s-au deplasat echipaje de salvare.
24.05.2022 | 18:07
Video Un barbat a murit iar altul a fost grav ranit in Botosani dupa ce peretele unei cladiri sa prabusit peste ei
La fața locului s-au deplasat echipaje de salvare. Sursa foto: botosaninews.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie în comuna Trușești din Botoșani, marți după-amiază. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a murit, iar altul în vârstă de 35 de ani a fost rănit, după ce peretele unei clădiri s-a prăbușit peste ei.

Cei doi tineri făceau lucrări de renovare la o fostă școală

Cei doi indivizi renovau clădirea, care este o fostă școală. În prezent, se dorește transformarea ei într-un centru social. La fața locului s-au deplasat echipaje de ajutor, dar nu s-a mai putut face nimic pentru tânărul decedat. Supraviețuitorul a fost dus la spital.

ADVERTISEMENT

”Cele două persoane au fost scoase de sub dărâmături de pompieri. Una dintre ele era conştientă şi a fost preluată de către echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cea de-a doua era inconştientă. Din nefericire acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT

În momentul întâmplării, pe șantier mai erau și alți colegi de muncă, împreună cu patronul firmei de lucrări. Cu toții sunt șocați de situație.

”Eu eram pe un alt şantier şi m-au sunat băieţii de aici. Cei doi făceau o lucrare de subzidire, iar la un moment dat peretele a căzut peste ei. Ceilalţi m-au sunat şi mi-au spus că au fost prinşi dedesubt.

ADVERTISEMENT

Asta e a treia săptămână de când se lucrează aici. Pe şantier erau 13 muncitori, dar numai cei doi erau acolo, făceau lucrări la fundaţie. Unul a scăpat cu bine, mulţumim lui Dumnezeu. Îmi pare rău, nici nu mai sunt capabil să vorbesc”, a declarat patronul firmei.

Tânărul decedat avea acasă un copil

Bărbatul care a murit era tatăl unei fetițe de aproape un an. Acum, familia lui se pregătește de înmormântare.

ADVERTISEMENT

”Are acasă o fetiţă. În iulie face un an. Eu eram acolo aproape de ei. Am sărit imediat să îi scoatem, dar era deja mort.

Celălalt a fost prins mai într-o parte şi era până la brâu. A şi strigat după ajutor”, a mărturisit unul dintre muncitori.

S-a deschis o anchetă în acest caz. Având în vedere că este un accident de muncă, firma angajatoare va trebui să suporte toate costurile decesului și ale internării.

ADVERTISEMENT