News

Video. Voie bună în Kenya: Carmen Iohannis, dans tradițional la o școală. Președintele a refuzat intrarea în horă

Voie bună pentru președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, în Kenya. Cei doi au vizitat o școală de fete, iar Prima Doamnă a fost invitată la dans.
16.11.2023 | 14:33
Video Voie buna in Kenya Carmen Iohannis dans traditional la o scoala Presedintele a refuzat intrarea in hora
Klaus și Carmen Iohannis, vizită la o școală de fete din Kenya. Prima Doamnă, dans cu tinerele. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Imaginile zilei vin din Kenya, acolo unde Carmen Iohannis a fost invitată la un dans tradițional. Prima Doamnă și soțul său, președintele Klaus Iohannis, au vizitat, joi, o școală de fete din Nairobi.

Klaus și Carmen Iohannis, vizită la o școală de fete din Kenya. Prima Doamnă, dans cu tinerele

Președintele Klaus Iohannis și soția sa își continuă aventura în Africa. După ce miercuri cei doi s-au relaxat într-un safari, ziua de joi a adus o nouă activitate care a atras atenția publicului.

ADVERTISEMENT

Klaus și Carmen Iohannis au vizitat Uthiru Girls High School din Nairobi. În timpul prezenței acestora la școală, cuplului prezidențial din România i-a fost prezentat și un dans tradițional. Invitată să intre în horă, Carmen Iohannis nu a ezitat și s-a prins în dans cu tinerele.

La un moment dat, fetele care dansau au vrut să-l învețe și pe Klaus Iohannis acest dans deosebit. Spre ghinionul lor, președintele a refuzat invitația, în ciuda insistenței unei tinere.

ADVERTISEMENT

Ulterior acestui eveniment, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul său de X (fostul Twitter) în care anunță că a fost foarte încântat de vizita la școala din Kangemi.


Șeful statului român a anunțat că țara noastră va dona laptopuri și rechizite școlare unității de învățământ din statul african. ”Am fost foarte fericit să vizitez azi Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya şi să inaugurez donaţia făcută prin intermediul programului român de Asistenţă oficială pentru dezvoltare.

ADVERTISEMENT

Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor din teren, pentru educaţie incluzivă, de calitate”, a scris șeful statului pe platforma de socializare amintită.

Parlamentarul kenyan Githua Wamacukuru este cel care a postat pe Facebook filmarea cu cei doi oficiali din România. El a mai punctat că, alături de alţi oficiali, inclusiv ministrul educației, l-a întâmpinat pe președintele Klaus Iohannis la Şcoala de fete Uthiru.

ADVERTISEMENT

Periplul lui Iohannis în Africa nu se oprește aici. Vineri, liderul de la Cotroceni și Prima Doamnă vor fi primiți de către președintele Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, la State House, Dar es Salaam.

ADVERTISEMENT