Fotbal international

Videoclipul emoționant de Crăciun al naționalei Argentinei după triumful de la Cupa Mondială: „Mulțumesc, tată Lionel!”. Video

Federația Argentiniană de Fotbal a lansat un videoclip emoționant de Crăciun după triumful de la Cupa Mondială din Qatar.
25.12.2022 | 11:22
Videoclipul emotionant de Craciun al nationalei Argentinei dupa triumful de la Cupa Mondiala Multumesc tata Lionel Video
Argentina, videoclip emoționant de Crăciun după triumful de la Cupa Mondială. Sursă foto: captură Twitter.
ADVERTISEMENT

Argentina a câștigat pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială, prima cu Lionel Messi pe teren. Turneul final din 2022 a fost unul atipic, pentru că s-a desfășurat iarna, fiind urmat îndeaproape de sărbătoarea Crăciunului. Federația Argentiniană de Fotbal a combinat cele două momente și a postat pe rețelele de socializare un videoclip emoționant în care îi felicită pe fotbaliștii argentinieni pentru performanță.

Argentina, videoclip emoționant de Crăciun după triumful de la Cupa Mondială

Lionel Messi și coechipierii din naționala lui Lionel Scaloni le-au făcut sărbătorile mai frumoase suporterilor argentinieni, astfel Federația Argentiniană de Fotbal (AFA) a lansat un material video de Crăciun prin care le-a mulțumit jucătorilor.

ADVERTISEMENT

În videoclip, un băiețel aleargă pe scara casei, plin de emoție, pentru a deschide cadoul aflat sub bradul de Crăciun. În cutie se află trofeul Cupei Mondiale, iar băiatul ridică titlul similar cu acțiunea lui Lionel Messi de pe Stadionul Lusail.

„Mulțumesc tată Lionel”, au fost cuvintele rostite de băiatul protagonist, care sărută trofeul Cupei Mondiale. Ulterior, apare mesajul „Felicitări tuturor campionilor mondiali”, care anunță sfârșitul videoclipului.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi nu se retrage din naționala Argentinei după Campionatul Mondial 2022

Lionel Messi anunța înaintea startului competiției din Qatar că turneul final din 2022 va fi ultimul. Desemnat de FIFA cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial, Lionel Messi a dezvăluit că va continua să îmbrace tricoul naționalei conduse de Lionel Scaloni.

„Nu mi anunţ retragerea internaţională. Vreau să continui să joc pentru Argentina, pentru a face onoare titlului de campion mondial. Este titlul care îmi lipsea şi iată-l. Este o nebunie. El s-a făcut aşteptat.

ADVERTISEMENT

„Sunt nerăbdător să-l sărbătoresc în ţară, să văd atmosfera de acolo. Am suferit mult, dar fotbalul este cu adevărat un sport nebun. Să câştigi o Cupă Mondială este visul tuturor copiilor. Este pentru poporul argentinian”, au fost cuvintele lui Lionel Messi.

Argentina a cucerit a treia Cupă Mondială din istorie

Argentina a câștigat a treia Cupă Mondială din istorie după ce s-a impus la loviturile de departajare în fața Franței. Lionel Messi, liderul naționalei lui Lionel Scaloni, a marcat o „dublă” și a fructificat execuția de la 11 metri în fața lui Hugo Lloris.

ADVERTISEMENT

Este primul trofeu mondial pe care Lionel Messi l-a trecut în palmares. Argentina reușea să se impună la Cupa Mondială din 1978 într-o finală cu Olanda, scor 3-1. Mario Kempes, atacantul sud-americanilor și golgheterul competiției, avea să înscrie „dubla” contra batavilor.

Două ediții mai târziu, în 1986, Argentina câștiga pentru a doua oară Campionatul Mondial după o victorie spectaculoasă, scor 3-2 cu Germania de Vest. Partida s-a jucat pe Estadio Azteca, din Mexic, în fața a 114.600 de suporteri.

ADVERTISEMENT