News

Viktor Orban, citat de CNCD după declarațiile ”rasiste” făcute la Tușnad: ”E obligația legală”

Viktor Orban a fost citat de CNCD prin Ambasda Ungariei la București, în urma discursului considerat rasist, de la Băile Tușnad. Surse din CNCD susțin că ne ”vom face de ras”.
29.08.2022 | 14:19
Viktor Orban citat de CNCD dupa declaratiile rasiste facute la Tusnad E obligatia legala
Viktor Orban, citat de CNCD. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul maghiar a fost citat în urma unei plângeri a PNL-istului Alexandru Muraru. ”Este obligaţia legală a CNCD să asigure dreptul la apărare a părţilor”, a comentat președintele CNCD, Asztalos Csaba.

Viktor Orban, citat de CNCD

”Ca în orice dosar, se face o procedură de citare, se transmite părţilor o adresă în care se stabileşte un termen în care se pot prezenta sau pot depune un punct de vedere, adică obligaţia legală a CNCD să asigure dreptul la apărare a părţilor. Citarea s-a făcut prin Ambasada Ungariei la Bucureşti”, a explicat Asztalos.

ADVERTISEMENT

Deputatul PNList Alexandru Muraru, cel care în ultima vreme e extrem de activ pe scena politică prin diverse propuneri, uneori criticate, este cel care a declanșat această procedură. Muraru a făcut o plângere în acest sens în 11 august, plângere care ar putea cauza un incident diplomatic fără sens și un precedent periculos, conform Mediafax.

Specialiștii CNCD au explicat, sub protecția anonimatului, că de azi înainte orice președinte de stat nu mai are imunitate și poate fi tras la răspundere de organele competente din țara unde face declarații, oricât de absurdă ar fi situația.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Muraru se ține tare pe poziții și vrea pedepsirea lui Orban. Muraru e nimeni altul decât cel care a propus ca PSD să nu mai dea premierul în 2023, fiind extrem de aproape să stârnească un scandal în opoziție. Lideri importanți ai PNL au fost nevoiți să îl contrazică pe Muraru, pentru a liniști apele.

”Declaraţiile care fac apel la puritate rasială sunt inacceptabile într-o Românie europeană şi tolerantă. Acest discurs al premierului Viktor Orban este desprins din ideologiile rasiale care au făcut milioane de victime în secolul XX. Aceste derapaje sunt inacceptabile într-o Românie şi Europă a secolului al XXI-lea care au trecut prin tragediile ideologiilor rasiale”, s-a justificat Muraru.

ADVERTISEMENT

”O declaraţie din discursului d-lui Viktor Orban care în mod clar exprimă o formă de discriminare pe bază de rasă, naţionalitate, etnie şi care are ca scop sau efect restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice, este următoarea: De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur şi simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene.

Iar atunci când stelele sunt potrivite şi vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuşi să ne amestecăm unii cu alţii, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă”, adăuga Muraru.

ADVERTISEMENT

Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, este nimeni altul decât fratele ambasadorului român în SUA, Andrei Muraru, cel care trăiește într-o vilă de lux pe banii poporului român, cu o chirie ”modică” de 21.000 de dolari pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică...
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică în toată țara
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii