Sport

Viktor Orban, în tribună la Israel – Elveția. Premierul Ungariei, înfofolit într-o păturică

Viktor Orban, un apropiat și susținător al Israelului, a decis să asiste la partida dintre Israel și Elveția care are loc pe arena Pancho Arena din Felcsut.
15.11.2023 | 22:10
Viktor Orban in tribuna la Israel  Elvetia Premierul Ungariei infofolit intro paturica
Viktor Orban, în tribună la Israel - Elveția. Premierul Ungariei este un apropiat al Israelului
ADVERTISEMENT
15-11-2023
20:15

Viktor Orban, înfofolit în păturică

Viktor Orban asistă din lojă la acest meci, așa cum a promis. Friguros, premierul Ungariei a ales să se acopere cu o păturică, pentru a îndura mai ușor frigul de afară.

La ora meciului în Felcsut sunt 8 grade Celsius, însă se resimt ca 3 grade din cauza vântului. Mai mult, liderul Ungariei s-a tratat cu puțin ceai cald, probabil pentru a se încălzi.

Viktor Orban lojă
Viktor Orban lojă

Orban, care este considerat un susținător al pozițiilor Israelului, a anunțat că va asista din tribună la partida dintre Israel și Elveția. În urma războiului izbucnit pe 7 octombrie, naționala israeliană a fost nevoită să-și mute meciurile de acasă pe teren neutru, în Ungaria, însă nu a fost abandonată în totalitate de fani.

Viktor Orban, în tribună la Israel – Elveția

Asta, pentru că însuși Viktor Orban, premierul Ungariei, a decis să fie prezent la meci pentru a le purta noroc israelienilor, în tentativa lor de a obține calificarea la Euro 2024. Așadar, rămâne de văzut dacă Orban va face același lucru și la meciul următor din 18 noiembrie, dintre Israel și România.

ADVERTISEMENT

Viktor Orban este considerat un susținător al pozițiilor Israelului, blocând de fiecare dată acțiunile ostile ale Uniunii Europene față de această țară. Mai mult, Viktor Orban este considerat și unul dintre prietenii apropiați ai premierului israelian Benjamin Netanyahu. După înfrângerea cu 1:0 în fața Kosovo, are în continuare soarta în propriile mâini, deși calificarea pare tot mai departe.

Cert e că jucătorii lui Alon Hazan se află la cinci puncte de România, care are un joc în plus, iar cele două naționale se vor întâlni sâmbătă de la ora 21:45 pentru o luptă de totul sau nimic, care poate decide echipa calificată la Euro 2024. Conform www.one.co.il, Viktor Orban este un mare iubitor de sport, iar cititorii israelieni par să aprecieze gestul premierului de a încuraja Israelul.

ADVERTISEMENT

Asta, cu toate că unii sunt ușor ironici și-l așteaptă și pe Vladimir Putin la meci, care să se alăture ”prietenului său dictator”. Cum era de așteptat, fanii Israelului nu au putut face abstracție de politică, cu toate că vorbim aici despre un meci de fotbal, drept dovadă mesajele care au curs alăturat acestui articol.

”Abia acum înțelegem câtă dreptate a avut Orban în politica sa de neabsorbție. Arabii se infiltrează din Buria, Irak, Liban și toate aceste țări moarte. Absolut corect”, a scris un internaut, fiind completat de altul: ”Un dictator grozav, în general un bărbat adevărat. Orban este, de asemenea, împotriva imigrării musulmanilor, deci Urban = frate drag”.

ADVERTISEMENT

”Vine și Putin?”, a întrebat ironic un alt internaut din Israel, în timp ce un alt suporter a sugerat că Viktor Orban ar putea ”sprijini cu adevărat naționala Israelului, dacă ar cumpăra arbitrul”. În urmă cu 24 de ore, Viktor Orban provoca un nou scandal diplomatic, după ce transmitea public viziunea sa referitor la viitorul Europei.

”Ungaria este astăzi vocea poporului european, singura ţară care vorbeşte aşa cum gândesc oamenii maghiari şi vest-europeni, însă este timpul ca schimbări să aibă loc şi în Europa, iar europenii să redobândească instituţiile europene”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán la Budapesta, conform presei locale.

ADVERTISEMENT

Viktor Mihaly Orban, născut la 31 mai 1963, este un politician maghiar care a ocupat funcția de prim-ministru al Ungariei din 2010, deținând anterior funcția din 1998 până în 2002. Orban a reprezentat partidul Fidesz, încă din 1993, cu o pauză între 2000 și 2003.

ADVERTISEMENT