Fotbal international

Villarreal l-a transferat pe Dani Parejo, căpitanul Valenciei

12.08.2020 | 19:18
Villarreal la transferat pe Dani Parejo capitanul Valenciei
ADVERTISEMENT

Dani Parejo (31 de ani), fostul căpitan al Valenciei, s-a transferat la Villarreal. Noua echipă a jucătorului va juca în grupele Europa League, iar Unai Emery dorește să câștige pentru a patra oară competiția.

Unai Emery  a ajuns la Villarreal în această vară și l-a înlocuit pe Javier Calleja. Fostul antrenor al ”Submarinului galben” a lăsat echipa pe locul 5 în Spania. Emery face transferuri pentru a obține un nou titlu european.

ADVERTISEMENT

Dani Parejo și Francis Coquelin au fost aduși pe Estadio de la Ceramica. 13 milioane de euro a dat Villarreal pentru a-i transfera pe cei doi.

Villarreal a împrumutat un jucător de la Real Madrid

Takefusa Kubo (19 ani), unul dintre cei mai valoroși tineri jucători din lume, va face și el parte din echipa lui Emery după ce Real Madrid a fost de acord să îl împrumute la „galbeni”.

ADVERTISEMENT

Valencia a vrut să scape de purtătorul banderolei și l-a inclus în aceeași tranzacție cu Villarreal pentru francezul Coquelin. 4 sezoane va sta Parejo la Villarreal și va încasa 3 milioane de euro. Mai mult, jucătorul din Spania va lua și o primă de instalare.

Jurnaliștii spanioli scriu că Parejo nu este singurul fotbalist de la Valencia dorit de ”Submarinul galben”. Gabriel Paulista ar putea pleca și el de pe „Mestalla” pentru a elibera un loc de extracomunitar. Valencia l-a transferat pe venezueleanul Yangel Herrera.

ADVERTISEMENT

9 sezoane a bifat Parejo la Valencia

Parejo a jucat timp de 9 sezoane pentru Valencia. 20 de milioane de euro valorează spaniolul, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com.

10 reușite a bifat Parejo pentru Valencia în actuala stagiune. 63 de goluri a marcat și a dat 62 de pase decisive în 383 de jocuri pentru Valencia. O Cupă a Spaniei are în palmares Parejo cu Valencia.

ADVERTISEMENT

Parejo a mai jucat la Getafe, Real Madrid și QPR. Pentru naționala Spaniei a debutat pe 27 martie 2018 și are patru meciuri pentru iberici.

ADVERTISEMENT