Sport

Vinicius, acuzat că a provocat după ce a fost victima rasismului. Agresorul, predat Poliției

În duelul Real Madrid - Sevilla, scor 1-1, Vinicius a fost din nou victima rasismului. Brazilianul a fost criticat de un fost fotbalist spaniol.
22.10.2023 | 13:04
Vinicius acuzat ca a provocat dupa ce a fost victima rasismului Agresorul predat Politiei
În duelul Real Madrid - Sevilla, scor 1-1, Vinicius a fost din nou victima rasismului. Brazilianul a fost criticat de un fost fotbalist spaniol. Sursa Foto: X
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al Sevilliei, Antonio Ramiro Perez, l-a criticat pe Vinicius după ce a fost din nou victima rasismului. Antonito este de părere că suporterii andaluzi nu au procedat cum trebuie, însă nici starul lui Real Madrid nu ar trebui să primească “Premiul Nobel pentru Pace”.

Vinicius, criticat după ce a fost victima rasismului

Fostul atacant al Sevilliei l-a criticat pe Vinicius, în ciuda faptului că brazilianul a fost din nou victima rasismului. Antonio Ramiro Perez nu este de acord cu modul în care suporterii andaluzilor l-au tratat pe starul lui Real Madrid. Cu toate acestea, Antonito susține și că atacantul formației de pe Bernabeu i-a provocat pe fani și face acest lucru și pe alte stadioane.

ADVERTISEMENT

“Lasă-i să vorbească mai mult despre Vinicius. Ce s-a întâmplat astăzi este regretabil, nu ar trebui să-i dăm Premiul Nobel pentru Pace. Are Vinicius mână liberă aici în ceea ce face? Nici noi nu ar trebui să consimțim la asta. Și cei de la Madrid greșesc dacă se protejează de un astfel de mod .

Este adevărat că sunt lucruri care i s-au făcut fără îndreptățire, care sunt reprobabile, dar nici noi nu trebuie să-i dăm premiul păcii. Are și el lucrurile lui, nu ? Uită-te la tribune… nu-i poți justifica totul lui Vinicius”, au fost declarațiile de după meci ale fostului atacant spaniol.

ADVERTISEMENT

Ce spune Vinicius despre “cazul izolat cu numărul 19”

După momentul de la Sevilla, Vinicius a avut un mesaj pentru Sevilla și pentru fotbalul din Spania: “Felicitări pentru poziționarea rapidă și pentru pedeapsa dictată într-un alt episod trist pentru fotbalul spaniol. Din nefericire, am acces la un video cu un alt act rasist la acest meci de sâmbătă, de data asta e vorba despre un copil.

E atât de trist că nu e nimeni care să-l educe. Eu investesc și investesc mult în Brazilia pentru a forma cetățeni cu atitudini diferite de aceasta. Chipul rasistului din zilele noastre este ‘imprimat’ pe internet și sper ca autoritățile spaniole să-și facă treabă odată și să schimbe legislația.

ADVERTISEMENT

Acești oameni trebuie să fie pedepsiți penal. Ar fi un prim pas important în pregătirile pentru Mondialul 2030. Sunt aici ca să ajut. Scuze dacă mă repet, dar este episodul ‘izolat’ cu numărul 19. Și numărătoarea continuă…”

Sevilla, după un alt moment de rasism din fotbalul spaniol

În urma momentului de rasism, clubul a luat măsuri împotriva suporterului care s-a manifestat rasist asupra lui Vinicius. Șefii de la Sevilla l-au predat autorităților pe fan și i-au retras calitatea de membru al formației andaluze.

ADVERTISEMENT

În urma remizei cu Real Madrid, scor 1-1, gruparea spaniolă a publicat și un comunicat de presă, unde mesajul este adresat tuturor suporterilor andaluzi: “Orice formă de comportament rasist și xenofob, chiar și într-un caz izolat, nu își are locul la FC Sevilla”. Formația spaniolă susține că va colabora cu autoritățile și pe viitor dacă un asemenea moment va mai avea loc pe stadion.

ADVERTISEMENT