Sport

Sancțiuni reduse pentru Valencia după scandările rasiste la adresa lui Vinicius. Ce amendă au primit ”liliecii”. Update

Meciul Valencia - Real Madrid a fost marcat de scandările rasiste ale fanilor gazdă la adresa lui Vinicius, iar federația spaniolă a dictat sancțiuni dure pentru ”lilieci”.
27.05.2023 | 11:26
Sanctiuni reduse pentru Valencia dupa scandarile rasiste la adresa lui Vinicius Ce amenda au primit liliecii Update
Comisia de Apel a Federației Spaniole de Fotbal a redus sancțiunea dictată clubului Valencia, după scandările rasiste ale suporterilor la adresa lui Vinicius, în timpul partidei cu Real Madrid. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
27-05-2023
08:37

Comisia de Apel a redus sancțiunile pentru Valencia

Comisia de Apel a Federației Spaniole de Fotbal a redus sancțiunea dictată clubului Valencia, după scandările rasiste ale suporterilor la adresa lui Vinicius, în timpul partidei cu Real Madrid.

Astfel, ”liliecii” vor avea închisă tribuna ”Mario Kempes” la următoarele trei meciuri de pe teren propriu și vor trebui să achite o amendă de 27.000 de euro. Într-o primă fază, Valencia fusese sancționată cu închiderea parțială a tribunelor pentru cinci partide și o amendă de 45.000 de euro.

24-05-2023
19:24

Real Madrid, mesaje fair-play pentru Vinicius Jr. la meciul cu Vallecano

Vinicius Jr. a fost victima rasismului în mai multe partide din acest sezon, însă scandalul de pe Mestalla a fost picătura care a umplut paharul în fotbalul din Spania. „Liliecii” au fost sancționați aspru, iar în semn de fair-play, jucătorii de la Real Madrid au avut mai multe mesaje de încurajare pentru Vincius Jr la partida cu Vallecano.

Atacantul brazilian a ratat partida din etapa a 36-a din La Liga, din cauza unei accidentări în zona genunchilor. Înainte de fluierul de start al partidei de pe Santiago Bernabeu, toți jucătorii de la Real Madrid s-au îmbrăcat în tricoul cu numărul 20 al lui Vinicius Jr. 

Tânărul fotbalist din atacul lui Real Madrid a fost aplaudat la scenă deschisă de către fanii grupării „blanco” în minutul 20. Suporterii nu au ales întâmplător minutul, ci a fost ales în concordanță cu numărul de pe tricou al fotbalistului. 

„Vinicius suntem toți alături de tine”, au afișat fanii lui Real Madrid pe un banner uriaș. 

Valencia s-a impus cu 1-0 și a luat o gură mare de oxigen în lupta pentru salvarea de la retrogradare, dar partida a fost întreruptă timp de 10 minute ca urmare a insultelor rasiste pe care spectatorii i le-au adresat atacantului brazilian.

Scandările rasiste la adresa lui Vinicius au adus sancțiuni dure pentru Valencia

Ținând cont că în La Liga se joacă la foc automat pentru încheierea sezonului, cazul a fost judecat în regim de urgență, iar Valencia a fost sancționată drastic după scandările rasiste ale fanilor la adresa lui Vinicius.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, Valencia a fost penalizată cu închiderea parțială a arenei pentru următoarele cinci jocuri pe care le va disputa acasă. Totodată, gruparea de pe Mestalla va trebui să plătească o amendă de 45.000 de euro.

Mai mult, Comisia de Disciplină a federației spaniole a decis să anuleze cartonașul roșu primit de Vinicius în finalul întâlnirii de la Valencia, considerând că reacția brazilianului a venit pe fondul jignirilor primite din partea spectatorilor.

ADVERTISEMENT

Trebuie reamintit faptul că starul ”galacticilor” a fost eliminat în minutele de prelungire ale jocului de pe Mestalla pentru că l-a lovit peste față într-o busculadă pe jucătorul gazdelor Hugo Duro.

Valencia condamnă sancțiunile și anunță că va face apel

Clubul Valencia a denunțat hotărârea Comisiei de Disciplină și a anunțat că va face recurs la această decizie. ”Valencia CF dorește să-și arate dezacordul și indignarea totală față de sancțiunea nedreaptă și disproporționată de închidere parțială a stadionului pentru cinci jocuri.

ADVERTISEMENT

Valencia CF vrea să denunțe public că această sancțiune se bazează pe dovezi pe care clubul nu le-a putut vedea și fără a avea dreptul la o audiere. Penalizarea și privarea tuturor suporterilor care nu au fost implicați în aceste incidente nefericite de a-și vedea echipa este o măsură total disproporționată, nedreaptă și fără precedent împotriva căreia ne vom lupta”, se arată în comunicatul ”liliecilor”.

Vinicius nu este prima dată ținta atacurilor rasiste în Spania. La începutul anului, într-un meci pe care Real Madrid l-a jucat în deplasare cu Real Valladolid, în mai multe filmulețe apărute în spațiul online se aude cum suporterii echipei gazdă proferează insulte rasiste la adresa brazilianului.

ADVERTISEMENT

Înaintea derby-ului cu Atletico, din sferturile de finală ale Cupei Spaniei, un manechin care purta echipamentul lui Vinicius a fost legat de gât și atârnat de un pod lângă un banner pe care scria ”Madrid urăște Realul”. Poliţia a anunţat arestarea a patru persoane în vârstă de 19, 21, 23 şi 24 de ani în legătură cu acest incident.

ADVERTISEMENT