Life

Vinurile din România care au impresionat pe toată lumea. Ar putea fi un cadou ideal pentru sărbători

Vinurile din România de care toată lumea a fost impresionată. Sunt perfecte pentru a fi oferite cadou de sărbători cuiva drag.
30.11.2023 | 16:20
Vinurile din Romania care au impresionat pe toata lumea Ar putea fi un cadou ideal pentru sarbatori
Vinurile din România perfecte pentru a le oferi cadou. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt vinurile din România ce au impresionat pe toată lumea. Sunt potrivite pentru a le oferi cadou cu ocazia sărbătorilor. Băuturile au fost jurizate în cadrul unei competiții.

Vinurile din România care au impresionat pe toată lumea. Au câștigat mai multe premii

Revista britanică Decanter, care e specializată în vinuri din anul 1975, a publicat topul celor mai bune vinuri din acest an, în urma unui concurs internațional în cadrul căruia au participat peste 8.000 de producători din 57 de țări. Au fost înscrise 18.250 de soiuri de vin.

ADVERTISEMENT

Au fost mulți participanți în competiție, iar juriul a fost format din 236 de experți în vin din 30 de țări. Medaliile din cadrul concursului se oferă în funcție de gustul, textura, intensitatea, metoda de cultivare și recoltare a strugurilor, precum și producția și anul de producție al vinului.

Premiile “Best in Show” sunt cele mai importante. S-au acordat, totodată, și medalii de platină, aur, argint, bronz și mențiuni speciale ale juraților, notează urban.ro.

ADVERTISEMENT

Jurizarea vinurilor participante a durat 15 zile. Au fost acordate 14.649, iar Australia a fost țara câștigătoare. A avut două vinuri pe primele locuri, dar și alte opt au fost medaliate cu “Best in Show”.

Printre vinurile participante la concurs s-au numărat și câteva românești. Astfel, țara noastră a obținut 10 medalii de argint pentru cele mai bune vinuri românești roșii și albe, cum ar fi Matei Rezerva, produs de Domeniile Prince Matei sau 555 Feteasca Neagra, vin produs de Legendary Dracula.

ADVERTISEMENT

Alte vinuri românești medaliate au fost Barrique Chardonnay, produs de Strunga Winery și Zana Feteasca Regală, produs de Cramele Recaș. Vinurile românești au mai câștigat, de asemenea, și alte câteva zeci de medalii de bronz.

Și alte vinuri din Europa au câștigat premii. Moldova a câștigat patru medalii de aur, iar Franța și Spania câte opt medalii “Best in Show”. Italia a primit șapte astfel de medalii, dar și de platină pentru 28 de vinuri. Franța a primit 26, iar Spania 20.

ADVERTISEMENT

Medalia “Best in show” a fost câștigată de două vinuri din Germania, alături de alte cinci de platină. O medalie “Best in show” a câștigat și Serbia, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT