Fotbal intern

Viorel Turcu, jucător la Steaua și Dinamo, a murit la 60 de ani! Dramele trăite de fostul atacant

29.11.2020 | 17:38
Viorel Turcu jucator la Steaua si Dinamo a murit la 60 de ani Dramele traite de fostul atacant
ADVERTISEMENT

Fostul jucător al echipelor Steaua și Dinamo, Viorel Turcu, a murit la vârsta de 60 de ani, după o viață plină de drame și neîmpliniri.

Turcu s-a născut în județul Argeș și a debutat la echipa din localitate la 17 ani și 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor.

ADVERTISEMENT

El a jucat timp de șase sezoane la FC Argeș, alături de marele Nicolae Dobrin, a câștigat un titlu și a marcat 10 goluri în 86 de meciuri.

A murit Viorel Turcu, fost atacant la Steaua și Dinamo

Anunțul morții lui Viorel Turcu, fost jucător la Steaua și Dinamo, a fost făcut de fostul său coleg de la FC Argeș, Aurel Ancuța.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit cu Bumbescu, a murit Viorel Turcu. Dumnezeu să-l ierte. Din ce știu eu, era cu băiatul în casă. Fiul lui a ieșit până afară, iar când s-a întors l-a găsit fără suflare. Atâta știu. A fost mult prea încercat numai de momente triste de-a lungul vieții. I-a decedat soția, au fost mult prea multe. N-a mai putut să le ducă, săracul”, a declarat Ancuța.

”Mi-a fost un prieten foarte bun. Când a venit la FC Argeș, cu mine s-a întâlnit pentru prima oară, l-am îndrumat. Atunci și-a luat zborul. Începem să ne rărim cât mai mult, e prăpăd, nu se știe ce se întâmplă”, a mai spus Ancuța pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

În anul 1982, Turcu a fost transferat la Steaua București, dar după un singur sezon era împrumutat la rivala Dinamo, implicată atunci în campania spectaculoasă din Cupa Campionilor Europeni. Prima sa mare dramă s-a petrecut în 1984, atunci când i-a murit fiica nou născută, din cauza condițiilor din spital.

După această tragedie, Viorel Turcu a ales să părăsească Bucureștiul și a mers la FC Olt, acolo unde a jucat două sezoane. Imediat după câștigarea CCE, Steaua l-a readus în lot și a participat la finala Cupei Intercontinentale pierdută în fața argentinienilor de la River Plate.

ADVERTISEMENT

Însă, el a jucat doar cinci meciuri în Ghencea și apoi s-a întors la FC Olt. În ultima parte a carierei, după Revoluție, Viorel Turcu a jucat pentru UTA Arad, Nistru Chișinău și Szarvasi Vasas. S-a retras în 1996, după ce doctorii i-au descoperit un chist la pancreas. Fostul fotbalist a ales să se opereze, însă s-a ajuns la diabet chimic, iar viața sa a devenit un calvar. Viorel Turcu avea picioarele amputate și era văduv după ce soția a decedat în 2015 din cauza cancerului.

În urmă cu un an, foștii săi colegi din fotbal au organizat un eveniment caritabil și au jucat un meci amical, iar toate încasările i-au fost donate lui Viorel Turcu. În urmă cu patru ani, el a fost ajutat și de finanțatorul FCSB, Gigi Becali, care i-a cumpărat un scaun cu rotile de 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT