Sport

Virgil Ghiță a fost transferat în străinătate după golul marcat în FCSB – Farul 0-2. Unde va juca fundașul crescut de Gheorghe Hagi

Surpriză de proporții după FCSB - Farul 0-2. Virgil Ghiță a marcat al doilea gol al constănțenilor, iar a doua zi a fost transferat în Polonia, la MKS Cracovia.
28.02.2022 | 22:21
Virgil Ghita a fost transferat in strainatate dupa golul marcat in FCSB  Farul 02 Unde va juca fundasul crescut de Gheorghe Hagi
ADVERTISEMENT

Virgil Ghiță (23 de ani) s-a despărțit de Farul Constanța. Echipa lui Gică Hagi l-a cedat pe internaționalul român în Polonia, la MKS Cracovia, echipă aflată pe locul al șaptelea. Stoperul a fost integralist în FCSB – Farul 0-2, marcând cel de-al doilea gol al „marinarilor”.

Farul Constanța l-a transferat pe Virgil Ghiță la MKS Cracovia

Constănțenii au anunțat pe site-ul oficial mutarea lui Ghiță la MKS Cracovia, acolo unde îi va avea colegi pe Sergiu Hanca și pe Rivaldinho.

ADVERTISEMENT

„Farul Constanța și MKS Cracovia au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Virgil Ghiță la formația poloneză. 

Cracovia are în palmares cinci titluri de campioană a Poloniei, o Cupă și o Supercupă a Poloniei. La MKS Cracovia evoluează și fostul jucător al formației noastre, brazilianul Rivaldinho!

ADVERTISEMENT

În vârstă de 23 de ani, Virgil Ghiță este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, iar în prezent este internațional de seniori al României. Pentru clubul nostru a evoluat în peste 100 de partide în toate competițiile. Mulțumim, Virgil, și mult succes în continuare!”, se arată într-un comunicat emis de site-ul oficial al Farului.

Polonezii l-au prezentat oficial pe Virgil Ghiță și au anunțat că fotbalistul cu o selecție în naționala de seniori a României a semnat un contract valabil pe patru ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Ghiță, în topul celor mai buni fundași U23 din Europa

Recent, Virgil Ghiță a primit laude din partea jurnaliștilor de la Marca. Spaniolii au realizat un top al fundașilor U23 din cele mai importante campionate ale Europei, inclusiv top 5, iar noul fotbalist al Cracoviei s-a clasat pe locul al treilea, după Jurrien Timber (Ajax, 20 de ani) și Cenk Ozkacar (OH Leuven, 21 de ani).

„Am văzut statistica şi a fost un sentiment de bucurie şi de mândrie, pentru că ştiu cât a muncit şi suferit în ultimul an Ghiţă. Bravo lui pentru tot ce a făcut anul trecut şi anul ăsta, pentru că a muncit, a ajuns într-o formă foarte bună”, a declarat Gheorghe Hagi, după ce a văzut ancheta Marca.

ADVERTISEMENT
  • 1,4 milioane de euro este cota lui Virgil Ghiță, conform transfermarkt.com