Sport

Vlad Chiricheș îi cere scuze lui Edi Iordănescu: „M-am hazardat să arunc asta”

Vlad Chiricheș nu vrea să mai pună presiune pe selecționerul României. Ce mesaj are pentru Edi Iordănescu și ce spune despre convocarea la Euro 2024.
19.04.2024 | 07:13
Vlad Chiriches ii cere scuze lui Edi Iordanescu Mam hazardat sa arunc asta
Vlad Chiricheș are 76 de meciuri în tricoul echipei naționale a României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a dezvăluit într-un interviu pentru FANATIK că se gândește la convocarea pentru Campionatul European din Germania, însă fundașul central al FCSB și-a regândit poziția.

Vlad Chiricheș, moment de sinceritate: „Nu vreau să produc tensiune asupra staff-ului, jucătorilor, care au dus greul”

Vlad Chiricheș consideră că a făcut o greșeală când a vorbit despre convocarea la turneul final„În momentul ăsta, sincer am un regret că am vorbit despre asta, cred că m-am hazardat să arunc chestia asta în media, cu EURO, că vreau să merg la EURO. Nu vreau să produc tensiune asupra staffului, jucătorilor, care au dus greul campaniei”.

ADVERTISEMENT

Asta nu înseamnă că fostul căpitan al echipei naționale a României și-a luat însă gândul de la EURO 2024: „Îmi doresc să duc o luptă cu mine să fiu mai bun şi sunt sigur că dacă mă ridic la un nivel bun sunt şanse să fiu acolo”.

Fundașul central e convins că dacă va câștiga SuperLiga are șanse și mai mari: „Nu cred că e cineva care vede un jucător bun şi să nu-l cheme, dar nu vreau să vorbesc mai mult de atât. Vreau să mă antrenez bine, să joc foarte bine meciurile rămase pentru FCSB, să câştig campionatul şi văd după aia”.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a recunoscut: „Îmi doresc să joc la națională”

Vlad Chiricheș a forțat revenirea și a renunțat la gândul retragerii tocmai pentru a mai îmbrăca măcar o dată tricoul echipei naționale a României: „Cumva după ce m-am operat, mi-am trasat două obiective mari. E important acum să revin, să joc şi sper la final să pot spune că le-am îndeplinit. (n.r. – te referi la naţională)

Da, nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua”, a mai spus stoperul potrivit Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș, veșnic recunoscător naționalei României: „M-a ajutat mult în carieră”

Vlad Chiricheș și-a adus aminte de prezența la ultimul Campionat European: „Din câte îmi aduc aminte, în perioada 2016 nici eu nu jucam foarte mult la echipa de club, dar la turneul final m-am simţit ca şi cum aş fi jucat. Cred că ideea de prezenţă la un Campionat European îţi dă suflu, îţi dă împlinire şi te ajută să dai tot ce ai mai bun în momentul ăla.

Sunt sigur că naţională m-a ajutat foarte mult în cariera mea, de la Piţurcă, care m-a chemat când eram la Pandurii, nimeni altcineva n-ar fi făcut-o. Şi continuitatea cu Iordănescu, Contra, Daum, Rădoi.

ADVERTISEMENT

Au fost oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat foarte mult. Şi, normal ca şi statutul meu de la naţională m-a ajutat în multe momente să am oferte de la echipe importante, din Italia, Anglia, sunt sigur că m-a ajutat foarte mult naţionala”.

ADVERTISEMENT
1.90 este cota BETANO pentru „1 solist” la derby-ul FCSB - Rapid