Sport

Vlad Chiricheș, pe urmele lui Cristi Chivu! Decizia radicală luată de fundașul de la FCSB: „E mai valoroasă, mai bună”

Vlad Chiricheș, încă în activitate, chiar în curtea liderului FCSB, pare că se gândește la viitorul său, urmând a lua o decizie care i-ar putea schimba cariera, asemenea lui Chivu.
29.03.2024 | 19:50
Vlad Chiriches pe urmele lui Cristi Chivu Decizia radicala luata de fundasul de la FCSB E mai valoroasa mai buna
Vlad Chiricheș, pe urmele lui Cristi Chivu privind viitorul său / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Răspicat, Vlad Chiricheș a spus că nu dorește să fie școlit ca antrenor în România, preferând mult celebra Coverciano. Opțiunea romanului este și mai rapidă, conform acestuia, dar și mai performantă decât cursurile oferite de FRF. Cristi Chivu este un nume autohton care a preferat Coverciano, care face minuni în acest moment la Inter Primavera.

Vlad Chiricheș, pe urmele lui Cristi Chivu! Decizia radicală luată de fundașul de la FCSB: „E mai valoroasă, mai bună”

“Mă pasionează ideea asta, am stat 10 ani în Italia şi am întâlnit antrenori foarte buni, care mi-au dat cumva o idee despre cum ar trebui să fie un antrenor. Şi îmi place, îmi place să ofer soluţii, să-mi dau cu părerea despre anumite faze de joc.

ADVERTISEMENT

Asta nu înseamnă că o să devin un antrenor, e mult mai complex fenomenul, dar îmi place ideea de a ajuta jucătorii să vadă mult mai bine jocul”, a spus Vlad Chiricheş, conform Orange Sport.

Chiricheș a spus că nu se gândește încă la retragere, deși accidentările dese i-ar putea accelera decizia: “În curând, nu! Îmi doresc să mă concentrez pe ce am de făcut în momentul ăsta ca jucător. Apoi, mă bate gândul să merg la şcoala de antrenori din Italia. Mă gândesc că e mai valoroasă, mai bună, poţi să înveţi lucruri mai bune. Poate este şi mai rapidă, da”, a mai declarat fostul fundaș al naționalei, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș, soluție pentru EURO 2024?

Fundașul a revenit după accidentarea din noiembrie 2023 și pare că-și propune să revină în tricoul naționalei pentru EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu l-ar putea lua în calcul pe Chiricheș pentru experiența sa în vestiarul „tricolorilor“, în detrimentul unui tânăr.

„E important acum să revin, să joc şi sper la final să pot spune că le-am îndeplinit. Nu mă ascund că îmi doresc să joc la naţională, e important să revin acum şi să joc restul meciurilor, apoi vedem ce decizie se va lua.“, a spus Chiricheș anterior.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a revenit pe teren pentru FCSB într-un amical contra Gloriei Buzău, din pauza naționalei, terminat la egalitate, 1-1. Fundașul central a fost căpitanul echipei și-a părut extrem de dezinvolt în joc, ceea ce ar liniști staff-ul fcsb-ist.