News

Vlad Pascu, cercetat disciplinar de conducerea Penitenciarului Poarta Albă. Ce riscă după ce a acordat un interviu

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă anunță că Vlad Pascu este cercetat disciplinar, după ce a acordat un interviu telefonic.
11.04.2024 | 12:30
Vlad Pascu cercetat disciplinar de conducerea Penitenciarului Poarta Alba Ce risca dupa ce a acordat un interviu
Vlad Pascu, cercetat disciplinar de conducerea Penitenciarului Poarta Albă. colaj Fanatik/ Foto ctnews.ro/Facebook
ADVERTISEMENT

Vlad Pascu este cercetat disciplinar de conducerea Penitenciarului Poarta Albă, după ce a acordat un interviu. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au precizat ce riscă autorul accidentului de la 2 mai.

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă anunță că Vlad Pascu este cercetat disciplinar

În urmă cu câteva zile, Vlad Pascu a fost contactat telefonic, în închisoare, de tatăl său, Mihai Pascu. Acesta din urmă se afla în prezența activistului civic Marian Ceauşescu. În timpul convorbirii, telefonul a fost pus pe speaker, moment în care Marian Ceaușescu i-a luat un interviu tânărului aflat în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Pascu Junior a răspuns întrebărilor activistului, cel mai probabil, fără să realizeze că încalcă prevederile legale. Ulterior, înregistrarea respectivă a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Ceaușescu.

„Cum te simți când toată România te vede la monstrul-monștrilor? 

Vlad Pascu: În niciun fel, e o imagine care s-a creat în baza unor informații. Eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează îmi apară doar partea neagră. Nu arată lucrurile pe care le-am făcut bune”, este răspunsul la una dintre întrebările la care a răspuns Pascu.

ADVERTISEMENT

În acest context, conducerea Penitenciarului Poarta Albă a declanşat procedura disciplinară, după interviul telefonic acordat de șoferul vinovat de moartea tinerilor de la 2 Mai. Urmează să se stabilească dacă tânărul va fi sancționat.

Ce s-ar putea întâmpla cu autorul accidentului de la 2 Mai

Potrivit legii, deținuții nu au voie să comunice cu persoanele din exteriorul închisorilor în orice condiții. Mai mult, în cazul interviurilor, acestea pot fi realizate doar cu acordul procurorului de caz.

ADVERTISEMENT

„Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. – privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar.

În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a transmis purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Baraitaru, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Abaterile vor fi constatate de Comisia de Disciplină. În mod normal, încălcarea regulamentului în astfel de cazuri se referă la abateri ușoare, grave și foarte grave. Astfel, Vlad Pascu riscă să primească un avertisment sau să fie sancționat cu interzicerea unor drepturi.

Printre acestea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului spune că se numără interzicerea dreptului la a primi pachet. Acest lucru s-ar putea întâmpla pe o perioadă de o lună sau cel mult trei luni.

 

 

ADVERTISEMENT