News

Vlad Pascu a cerut să fie judecat în libertate. Judecătorii i-au respins cererea, va rămâne în arest preventiv. Update

Procesul lui Vlad Pascu. Magistrații din Constanța vor decide dacă va fi eliberat șoferul acuzat de accidentul mortal din 2 Mai
16.04.2024 | 15:21
Vlad Pascu a cerut sa fie judecat in libertate Judecatorii iau respins cererea va ramane in arest preventiv Update
Decizie crucială în instanța din Constanța în cazul lui Vlad Pascu. Acesta află dacă va fi judecat în libertate. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT
16-04-2024
12:24

Vlad Pascu va rămâne în arest preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au respins cererea formulată de Vlad Pascu de a fi judecat în stare de libertate, astfel că acesta va rămâne în arest, la Penitenciarul Poarta Albă. 

Magistraţii au respins cererea ca fiind neîntemeiată. 
 
“În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul Pascu Matei Vlad …, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal”, se arată în minuta instanţei de la Constanţa. 
 
Decizia este definitivă.

Marți, instanța din Constanța va hotărî dacă Vlad Pascu va fi eliberat și judecat în stare de libertate. Astăzi se va lua o decizie cu privire la contestația depusă de Pascu împotriva hotărârii de a rămâne sau nu în arest preventiv.

Vlad Pascu află dacă va fi judecat în libertate

Vlad Pascu va fi prezent la proces, încercând să își convingă judecătorii că merită să fie eliberat din arest. Pascu, șoferul care a fost sub influența drogurilor în momentul accidentului, va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, așa cum au solicitat procurorii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă asta, el este judecat și pentru vătămare corporală din culpă, pentru conducerea unui autoturism sub influenţa drogurilor sau a alcoolului, dar şi pentru părăsirea locului accidentului. De partea cealaltă, avocații săi au încercat să îndrepte vina către victime.

Această hotărâre vine la scurt timp după ce a fost anunțat că dosarul său va fi judecat de aceeași judecătoare care l-a citat pe Sebastian, unul dintre tinerii decedați în accident.

ADVERTISEMENT

Încă de la primul termen, procesul a întâmpinat dificultăți, iar magistratul i-a spus lui Pascu că poate participa în sala de judecată, iar el inițial a participat prin videoconferință. La al doilea termen, judecătoarea a decis că Pascu poate fi judecat prin procedură simplificată, beneficiind de o reducere a pedepsei pentru recunoașterea faptelor.

De asemenea, procurorii au solicitat strămutarea dosarului, dar cererea a fost respinsă de magistrați. Astfel, cazul rămâne în competența judecătoarei contestate de familiile victimelor.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs tragedia de la 2 Mai

În vara anului trecut, pe data de 19 august 2023, Vlad Pascu conducea un automobil pe DN 39, iar în jur de ora 05:25 dimineața, în apropierea localității 2 Mai, a intrat în coliziune cu un grup de pietoni.

Impactul a fost atât de grav, încât doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au suferit răni. Vlad Pascu a părăsit locul accidentului și a fost găsit mai târziu de poliție în zona Vama Veche. Ulterior, investigațiile au arătat că se afla sub influența unui cocktail de substanțe interzise cu cocaină, amfetamină și metamfetamină.

ADVERTISEMENT

În luna octombrie, Vlad Pascu a fost adus în fața instanței, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și pentru că a condus un vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT