News

Vladimir Putin, decizie șoc! Ce vaccin anti-Covid va folosi președintele Rusiei

27.12.2020 | 20:30
Vladimir Putin decizie soc Ce vaccin antiCovid va folosi presedintele Rusiei
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin se va vaccina anti-Covid. Președintele Rusiei a transmis ce antidot va folosi. Europa a aprobat până acum utilizarea serului produs de Pfizer și BioNTech, în timp ce americanii folosesc și vaccinul de la Moderna.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat duminică, 27 decembrie, că Putin va folosi vaccinul Sputnik V creat de cercetătorii ruși.

ADVERTISEMENT

“El a afirmat că va fi vaccinat, a luat această decizie şi aşteaptă până la finalizarea tuturor formalităţilor”, a transmis Peskov.

Vladimir Putin se vaccinează. Va folosi serul Sputnik V

Antidotul creat de ruși a fost primul înregistrat. La momentul anunțului s-a vorbit despre faptul că una din fiicele lui Putin ar fi testat serul.

ADVERTISEMENT

“Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă. Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare”, spunea Vladimir Putin în august la o întâlnire cu membrii guvernului.

De luni, persoanele trecute de 60 de ani din Rusia se vor putea programa în sfârșit pentru vaccinare. Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, și Ministerul Sănătății au anunțat că serul poate fi administrat persoanelor în vârstă, după o testare separată.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin va fi vaccinat anti-Covid. Președintele Rusiei are 68 de ani

Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că serul este sigur și eficient și că nu vede niciun motiv pentru care să nu-i fie administrată doza corespunzătoare. Acum o lună, Rusia anunța că vaccinul Sputnik V are o eficacitate de 92%, aflându-se în aceeași zonă de siguranță oferită de cele 2 vaccinuri produse de Pfizer și Moderna.

La momentul înregistrării vaccinului, în cadrul unui discurs înregistrat și trimis către ONU, Vladimir Putin anunța că este gata să ofere gratis serul tuturor angajaților organizației.

ADVERTISEMENT

“Rusia este gata să furnizeze ONU toată asistenţa calificată necesară. În special, ne oferim să furnizăm gratis vaccinul nostru, pentru inocularea voluntară a personalului ONU şi al agenţiilor sale”, declara liderul de la Kremlin.

ADVERTISEMENT