News

Cine este prezentatoarea TV din Rusia care a fost întreruptă în direct de jurnalista cu mesajul anti-război. Ce a spus Vladimir Putin despre idila cu ea

Luni, la postul TV de stat Pervâi Kanal din Rusia, Katia Andreeva a fost întreruptă când prezenta știrile de mesajul anti-război afișat de o colegă. Despre Katia, presa rusească a scris că ar fi fost iubita lui Putin.
15.03.2022 | 17:44
Cine este prezentatoarea TV din Rusia care a fost intrerupta in direct de jurnalista cu mesajul antirazboi Ce a spus Vladimir Putin despre idila cu ea
Despre prezentatoarea tv din Rusia întreruptă în direct de o colegă, care a afișat un mesaj împotriva războiului, s-a scris că ar fi fost iubita lui Putin
ADVERTISEMENT

Marina Ovsianikova, jurnalista postului Pervîi Kanal (Canal 1) din Rusia, a întrerupt, luni seara, emisia postului la care lucra, afișând în spatele prezentatoarei Katia Andreeva mesajul ”Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, scris în rusă și în engleză.

Prezentatoarea TV Katia Andreeva a fost întreruptă luni, în direct, de un mesaj anti-război al unei colege

Înainte să recurgă la acest gest curajos, jurnalista a înregistrat și un mesaj video, publicat după întâmplarea petrecută în direct. În acea filmare, Marina susține că îi este rușine cu activitatea ei din ultimii ani de la televiziunea de stat Pervîi Kanal, unde a spus numai minciuni.

ADVERTISEMENT

”Din nefericire, în ultimii ani am lucrat la Canal 1 (n.r. postul public) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii sa fie zombificati.

Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid”, a declarat Marina Ovsianikova în mesajul video.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a întrerupt emisia postului, Marina Ovsianikova a fost reținută de poliție, agențiile de presă de la Moscova notând că femeia este pasibilă de închisoare după ce a fost acuzată de ”discreditarea forțelor armate”.

Katia Andreeva prezintă știrile din 1998, dar a jucat și în filme. Prezentatoarea a primit interdicție de intrare în Ucraina în 2014

”Femeia poate fi acuzată în baza art. 20.3.3. din Codul Penal (acțiuni publice cu scopul de a discredita Forțele Armate ale Federației Ruse)”, a informat agenția rusă de știri TASS, citând surse din interiorul anchetei demarate imediat.

ADVERTISEMENT

Katia Andreeva, prezentatoarea întreruptă de mesajul Marinei Ovsianikova, este un nume consacrat în televiziunea din Rusia, fiind imaginea știrilor postului de stat încă din 1998. Katia a activat și ca actriță, iar în 2006 a primit Ordinul Prieteniei, pentru ca un an mai târziu să câștige distincția de cea mai bună prezentatoare a unui program informativ.

În vara lui 2014, Katia Andreeva a primit interdicție de a intra în Ucraina, din cauza poziției sale pro-Moscova privitoare la anexarea Crimeei de către Rusia. Prezentatoarea TV susținuse în repetate rânduri legitimitatea alipirii provinciei pusă la cale regimul lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Interesant este și faptul că presa rusă a scris, la un moment dat, despre o presupusă idilă existentă între Katia Andreeva și Vladimir Putin. Se întâmpla acum 15 ani, când anumite publicații independente din Rusia scriau deja că liderul de la Kremlin urma să se însoare cu Alina Kabaeva, faimoasa gimnastă, dar că ar fi avut în paralel și o aventură cu frumoasa prezentatoare TV de la Pervâi Kanal.

Cum a răspuns Putin când a fost întrebat în Italia de Alina Kabaeva și de Katia Andreeva

Potrivit informațiilor FANATIK, chiar Vladimir Putin a ținut să lămurească această dilemă, răspunzând unei întrebări primite pe această temă delicată, în aprilie 2008, în timpul unei conferințe de presă comună susținută în Italia împreună cu Silvio Berlusconi.

Nu este nici o urmă de adevăr în ceea ce aţi spus (n.r. întrebat dacă este adevărat ce a scris presa din Rusia despre aventurile sale). Vorbiţi despre un articol dintr-un ziar de duzină în care este menţionată campioana noastră la gimnastică Alina Kabaeva, precum şi Katia Andreeva, colega dumneavoastră, care lucrează la postul de televiziune rus Pervii Kanal. 

În alte articole de acest gen sunt menţionate alte femei frumoase care au reuşit în viaţă. Nu ar fi nimic surprinzător dacă aş spune că toate îmi plac. Personal cred că femeile ruse sunt cele mai frumoase şi mai talentate, iar italiencele sunt singurele care le pot face concurenţă. 

Societatea are dreptul să ştie cum trăiesc oamenii care au un rol public. Însă şi în acest caz există limite. Există o viaţă privată în care nu trebuie să se amestece nimeni. Am avut mereu un sentiment negativ faţă de cei care, cu fantasmele lor erotice, se amestecă în vieţile altora“, a replicat Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă susținută împreună cu Berlusconi, în aprilie 2008.

ADVERTISEMENT