News

Vreme nefiresc de caldă în luna noiembrie. Meteorologii anunță temperaturi cu 4,5 grade peste media normală

Meteorologii anunță că vremea caldă din ultima perioadă va continua și în luna noiembrie, temperaturile așteptate fiind peste media normală a acestei perioade
30.10.2022 | 12:25
Vreme nefiresc de calda in luna noiembrie Meteorologii anunta temperaturi cu 45 grade peste media normala
Vreme frumoasă la începutul lunii noiembrie. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, vom avea parte de o vreme plăcută, cu temperaturi peste media specifică acestei perioade, cel puțin în prima jumătate a lunii noiembrie, cu precădere în regiunile din sudul și sud-estul țării.

Vreme nefiresc de caldă în luna noiembrie

Meteorologii au anunțat că în primele două săptămâni ale lunii noiembrie vremea va fi una nefiresc de calcă, temperaturile înregistrate putând fi chiar și cu patru, cinci grade Celsius peste valorile specifice acestei perioade.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână precipitațiile nu vor fi în cantități foarte mari, urmând a crește abia în a doua săptămână, însă cu precădere în zonele montane.

„Dacă analizăm estimările pentru următoarele 4 săptămâni, până în jurul datei de 28 noiembrie observăm faptul că în perioada 31 octombrie până în jurul datei de 7 noiembrie va fi caracterizată din punct de vedere termic de abateri semnificativ pozitive, mai mari cu 4,5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, în special în partea de sud, sud-est și est a țării”, a declarat, la Digi24, directorul ANM, Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

Pentru Capitală, săptămâna viitoare sunt așteptate chiar și temperaturi de 24 de grade în timpul zilei, dar cu minime de trei, patru grade în timpul nopții.

Nicio garanție pentru o iarnă blândă

În București abia spre sfârșitul lunii noiembrie temperaturile sunt așteptate să coboare sub zece grade Celsius, și abia în ultimele nopți din lună să avem primele temperaturi negative.

ADVERTISEMENT

Totuși, meteorologii atrag atenția că este prea devreme să ne așteptăm la o iarnă blândă, fără o perioadă de viscol, cu temperaturi între minus 10-15 grade și cu strat de zăpadă, așa cum am avut în ultimele două ierni în Capitală.

„Acest lucru însă nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 – minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când cel puțin pentru zona de munte stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”, a mai spus directorul ANM.

ADVERTISEMENT

De altfel, potrivit prognozei pentru următoarea lună abia din a treia săptămână temperaturile vor începe să se îndrepte spre cele normale acestei perioade, pentru ca la finalul lunii maximele zilnice să se situeze între valorile de patru și șapte grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii