News

Vremea extremă a făcut ravagii în țară. Inundații, poduri distruse, acoperișuri luate de vânt. Imagini apocaliptice în Maramureș

În ultimele zile, vremea extremă a făcut ravagii în mai multe zone din țară. S-au raportat inundații, poduri distruse și acoperișuri luate de vânt. Imagini apocaliptice vin din Maramureș.
01.08.2022 | 10:47
Vremea extrema a facut ravagii in tara Inundatii poduri distruse acoperisuri luate de vant Imagini apocaliptice in Maramures
Inundații, poduri luate de viituri și acoperișuri smulse de vânt. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

În weekend-ul recent încheiat, România a fost sub alerte cod roșu, cod portocaliu și cod galben de furtuni puternice. Aceste manifestări extreme ale vremii au lăsat în urmă pagube importante.

Inundații, poduri luate de viituri și acoperișuri smulse de vânt

Ploile însemnate cantitativ au provocat numeroase dezastre în mai multe zone ale României.

În județul Prahova, duminică, pompierii au fost solicitaţi să intervină la inundaţii produse în patru localităţi, între care și Ploieşti şi Câmpina.

ADVERTISEMENT

Conform ISU Prahova, două beciuri au fost inundate în Ploieşti, iar apa a intrat, de asemenea, într-un garaj din Sinaia, într-o gospodărie din Valea Doftanei şi într-o casă din Câmpina.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din obiectivele inundate. În urmă cu 24 de ore, au fost emise două mesaje RO-ALERT pentru fenomene hidrologice în acest județ.

ADVERTISEMENT

Au fost probleme și în Caraș-Severin. În zonă a plouat torențial. Circa 1.400 de oameni, din nouă localități, au rămas fără curent electric.

Potrivit Antena 3, podul provizoriu de la Vadu Roşca a fost rupt de viitură. Oficialii din administrația locală au decis întreruperea circulației după ce au fost anunțate viituri pe Râul Putna. Apa a trecut peste pod din cauza gunoaielor care s-au acumulat.

ADVERTISEMENT


Acest pod provizoriu de la Vadu Roșca a fost ridicat în primăvara acestui an. Măsura a fost luată după ce o porțiune din podul de pe drumul județean, care abia fusese reabilitat, a căzut.

În Oradea, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, apa s-a infiltrat în tavanul instituției, iar la Cluj a căzut grindină de mari dimensiuni.

ADVERTISEMENT

O furtună de nisip a adus imagini apocaliptice în Maramureș

Tot duminică, au fost imagini de-a dreptul apocaliptice surprinse la Târgu Lăpuș, județul Maramureș. O vijelie puternică a ridicat praful și nisipul, iar cerul s-a întunecat ca la ceas de seară.

În zonă, vijelia a fost atât de puternică încât a luat pe sus acoperișul unui bloc și l-a dus la câțiva metri depărtare.

ADVERTISEMENT