News

Vremea rea închide mai multe școli și licee din România. Lista unităților de învățământ afectate

Mai multe școli și licee din România vor fi închise din cauza condițiilor meteorologice. Totodată, traficul este blocat pe mai multe drumuri.
08.01.2024 | 23:01
Vremea rea inchide mai multe scoli si licee din Romania Lista unitatilor de invatamant afectate
Vremea rea închide mai multe școli și licee din România. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea rea închide mai multe școli și licee din România, după ce ninsorile și viscolul au pus stăpânire pe mare parte din țară. Mai mult, în județul Iași a fost blocată circulația rutieră pe patru drumuri județene și un sector de drum naţional.

Vremea rea închide mai multe școli și licee din România

În acest context, luni, 8 ianuarie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a anunțat că vor fi suspendate cursurile în toate școlile, liceele și grădinițele din județ. Măsura va fi aplicată marți, 9 ianuarie. Ulterior, se va decide dacă va fi nevoie de prelungirea ei.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a fost luată de reprezentanții Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unei ședințe extraordinare. Decizia a fost anunțată prin intermediul Inspectoratului Școlar directorilor unităților de învățământ din județul Iași.

„Siguranţa cetăţenilor trebuie să primeze. În acest moment nici reprezentanţii Primăriei Iaşi şi nici cei ai Consiliului Judeţean nu pot garanta că marţi se va putea circula în siguranţă. Că elevii nu vor îngheţa prin staţii sau în mijloace de transport blocate în zăpadă.

ADVERTISEMENT

De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor. Modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a transmis prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, potrivit Agerpres.

Județul Iași se află sub cod galben de viscol și ninsori până marți, la ora 10:00. Totodată, patru drumuri județene au fost închise traficului rutier, începând cu ora 20:30. Vorbim de DJ 248B Vânători- Leţcani, DJ 244 F Moşna -Bohotin-Grozeşti. DJ 282 D Româneşti-Podu Iloaiei – Mădârjac şi DJ 207 A Limită Neamţ- Storneşti-Bocniţa-Popeşti. Mai mult, de la ora 18:00, DN 28A, km 0 – 23, între Tg. Frumos şi Paşcani, județul Iași, este închis traficului rutier, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Cursurile au fost suspendate și în județul Neamț

În aceeași situație se află și câteva școli din șase localități aflate în județul Neamț. Din cauza condițiilor meteorologice, Prefectura a anunțat că vor fi suspendate cursurile. Lista unităților de învățământ a fost făcută publică, urmând să fie actualizată dacă situația o va impune, conform presei locale.

Este vorba despre Scoala Gimnazială Nr. 1, Comuna Făurei, Școala Gimnazială, comuna Bahna, Școala Gimnazială, Comuna Dulcești. Școala Gimnazială, Comuna Trifești, Școala Gimnazială “Nicolae Apostol”, Comuna Ruginoasa, Școala Gimnaziala I.I.Mironescu Tazlau.

ADVERTISEMENT

Mai mult, prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a transmis că elevii care fac naveta, dar nu pot ajunge la ore din cauza vremii, vor fi scutiți. În Neamț, trei drumuri județene au fost închise până marți, 9 ianuarie, la ora 10:00: DJ 157 Horia – Trifești –Giulești – Făurei, DJ 157J Podoleni – Negritești – Hoisești, DJ 159 Bahna – Izvoare.

ADVERTISEMENT
Tags: