News

Vremea se răcește. Avertizare ANM pentru următoarele zile: toate regiunile sunt afectate

Vremea se strică din nou, în România. După câteva zile mai călduroase, ANM a transmis o avertizare de ploi și temperaturi deosebit de scăzute, în toată țara.
16.04.2022 | 18:30
Vremea se raceste Avertizare ANM pentru urmatoarele zile toate regiunile sunt afectate
Vremea se schimbă din nou: sunt așteptate ploi și vreme rece / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O nouă avertizare a Administrației Naționale de Meteorologie a fost emisă. În următoarele 48 de ore, vremea se va răci brusc și sunt așteptate ploi în toate regiunile din țară.

Vremea devine rece iar la munte va ninge

Vremea ne joacă din nou feste și ne strică weekendul. ANM avertizează că în următoarea perioadă, valorile termice vor fi în scădere semnificativă, în special duminică.

ADVERTISEMENT

La munte vor predomina ninsorile, iar pe creste vântul urmează să bată la rafală, cu 65-70 km/h, viscolind ninsoarea. Este de așteptat ca zăpada să se depună în straturi consistente, pe alocuri.

Avertizarea ANM este valabilă în intervalul 16 aprilie, ora 10:00 – 18 aprilie, ora 10:00.

Cele mai scăzute temperaturi vor fi în nordul țării

“Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit intensificări ale vântului, precipitaţii în toate zonele, răcire accentuată şi transformarea precipitaţiilor în ninsoare în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Sub influenţa unui front atmosferic rece, vremea se va schimba semnificativ în toate zonele, vor apărea precipitaţii, sub formă de ploaie în zonele joase de relief.

Precipitaţiile se vor acumula şi cantităţi mai însemnate, în sudul şi sud-estul teritoriului. Vom avea şi fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă, astăzi, în jumătatea de nord a ţării, iar mâine în toate regiunile, astfel că vremea va deveni deosebit de rece”, a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

În București, vremea se va menține caldă până duminică, 17 aprilie 2022, ora 09:00 iar cerul va fi variabil, cu înnorări la orele serii. În timpul nopții va ploua temporar. Vântul va sufla moderat, cu intensificări noaptea, când ar putea atinge viteze de 40-45 km/h.

Duminică, 17 aprilie, lucrurile se schimbă, iar vremea se va răci accentuat. Începând cu ora 10:00, cerul va fi mai mult noros și va ploua în cea mai mare parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, iar cea minimă de 3-4 grade, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

În următoarele săptămâni, temperaturile vor mai crește, ajungând la maxime de 18-20 de grade. În timpul nopții, vom avea temperaturi de 4-6 grade, ploile urmând să fie doar izolate și de scurtă durată.

ADVERTISEMENT
Tags: