News

Vremea se schimbă radical, avertisment de la meteorologi. Primele semne de ninsoare se arată de vineri

Iarna începe să îşi arate primii colţi. Lapoviţă şi ninsoare începând de vineri, anunţul Administraţiei Naţionale de Meteorologie
10.11.2022 | 11:56
Vremea se schimba radical avertisment de la meteorologi Primele semne de ninsoare se arata de vineri
De vineri, meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsoare
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că de joi seara vremea se va schimba radical în România, la altitudini mari fiind aşteptate lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul teritoriului temperaturile vor fi în scădere semnificativă şi sunt aşteptate ploi.

Am putea avea zăpadă şi în martie

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că în luna noiembrie trebuie să ne așteptăm la primele ninsori, avertizând că din a doua decadă a ultimei luni de toamnă vom avea parte de primii fulgi, iar la finalul lunii, “stratul de zăpadă va fi consistent“.

ADVERTISEMENT

În prognoza meteo de scurtă durată de la ANM, pentru ziua de vineri, se arată că la altitudini de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar temperaturile minime vor coborî până la -1 grad Celsius în estul Transilvaniei.

În ceea ce priveşte Bucureştiul, vineri, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. De asemenea, la rafală, vântul va atinge viteze de pânã la 30…35 km/h.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă în Capitală va fi în jur de 12 grade, iar cea minimă va coborî în zona preorăşenească până spre spre 6 grade.

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, nu exclude nici ea pentru perioada următoare varianta unor episoade mai severe, cu ninsori abundente, temperaturi scăzute.

ADVERTISEMENT

Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor.

Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă“, a spune Florinela Georgescu.

Ultimii ani ne-au arătat că nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă, să mai apară şi în luna martie“, avertizează directorul executiv al ANM.

ADVERTISEMENT