News

Vremea se schimbă radical în toată țara. Zonele unde temperaturile vor ajunge la 27 de grade

Se schimbă vremea în toate regiunile din România. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade.
26.03.2024 | 18:02
Vremea se schimba radical in toata tara Zonele unde temperaturile vor ajunge la 27 de grade
Vremea se schimbă radical în toată țara. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea se schimbă radical în România, potrivit reprezentanților ANM (Administrația Națională de Meteorologie). După câteva zile în care primăvara părea că se lasă așteptată, iar ploile au pus stăpânire pe întreaga țară, valorile termice vor crește considerabil.

Se schimbă vremea în România. Vor fi temperaturi de 27 de grade

În următoarea perioadă, temperaturile vor fi peste cele normale pentru finalul lunii martie și începutul lui aprilie. Deși ploile își vor face apariția, în special de miercuri seara, în weekend vom avea vreme frumoasă.

ADVERTISEMENT

Pentru început, valorile termice vor crește ușor, urmând ca spre finalul săptămânii să fie înregistrate chiar și 26-27 de grade în sudul țării. Potrivit meteorologilor, astfel de temperaturi vor fi și în București.

„În următoarele zile vom avea o creștere a temperaturii cu 1°C-2°C de la o zi la alta. Duminică vom ajunge pe partea de sud a țării la temperaturi de 26, posibil chiar 27°C inclusiv în zona Capitalei.

ADVERTISEMENT

Dar sâmbătă și duminică vor fi temperaturi foarte ridicate pentru sfârșitul lunii martie, în toate zonele țării. Maximele de peste 20°C vor fi frecvente. Există probabilitatea ca și săptămâna viitoare să ne aducă temperaturi peste normal”, a transmis Florinela Georgescu, director executiv al ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Când vor reveni ploile

Pe de altă parte, nici ploile nu vor lipsi din peisaj. Conform meteorologului, precipitațiile vor apărea, din nou, de miercuri seara. Ulterior se vor extinde, iar joi vor cuprinde toate zonele României.

ADVERTISEMENT

Totodată, vântul își va face simțită prezența în toate regiunile. Mai mult, în zonele montane este posibil să apară din nou ninsorile. „Mai este încă posibil să mai ningă și va fi și o vreme cu destul de mult vânt, cam peste tot în țară.

Este de altfel tot un semnal. Aceste intensificări ale vântului sunt tot semnalul schimbării pe care o traversăm acum, o încălzire care categoric ne arată că ne apropiem de mijlocul primăverii”, a adăugat Florinela Georgescu.

ADVERTISEMENT

De altfel, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni arată că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada în care ne aflăm, pe întreg teritoriul țării. Prin urmare, luna aprilie va fi caracterizată printr-o vreme deosebit de caldă.

 

ADVERTISEMENT