News

Vești bune de la ANM: când se opresc ploile și vremea rece. ”Vom avea maxime de 17 grade”

Meteorologii ANM vin și cu vești bune. În curând vom scăpa de ploi și de vremea rece, iar maximele de primăvară revin în prim-plan.
13.03.2024 | 16:27
Vesti bune de la ANM cand se opresc ploile si vremea rece Vom avea maxime de 17 grade
ANM, vești bune: se anunță o încălzire a vremii în România, cu maxime de 17 grade. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vin vești bune de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în legătură cu evoluția din următoarea perioadă a vremii în țara noastră. Când se opresc ploile și când scăpăm de vremea rece.

ANM, vești bune: se anunță o încălzire a vremii în România, cu maxime de 17 grade

Luna martie, considerată o lună extrem de capricioasă în zona țării noastre, nu s-a dezmințit nici în acest an. Nu am avut celebrele ”babe”, despre care se spune în popor că încă aduc fenomene de iarnă. În schimb, avem în aceste zile o scurtă revenire a iernii în unele zone.

ADVERTISEMENT

În intervalul 13 martie – 15 martie, țara noastră este afectată de un ciclon polar. A fost emisă deja o informare meteorologică de precipitații abundente: ploi, lapoviță și ninsoare.

În zonele înalte de munte, spun cei de la ANM, va ninge destul de însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Precipitații mixte se așteaptă și în zone mai joase, din Transilvania sau Moldova.

ADVERTISEMENT

În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte.

Vorbim de precipitații în toate regiunile și cantități de apă între 10-15l/metru pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia precipitațiile vor acumula 25-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/ metru pătrat”, anunță Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Acest episod rece nu va dura foarte mult. ANM spune că încă din acest weekend se opresc ploile, iar temperaturile vor crește simțitor. Va fi primăvară în toată regula la nivel național.

Veștile sunt bune, deoarece mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16 – 17 grade Celsius”, a mai spus șefa ANM, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Când se ameliorează vremea în București

Capitala nu va fi ocolită de ameliorarea vremii. Până vineri, va fi destul de frig, iar maximele nu trec de 9 grade Celsius. În plus, va ploua în mare parte din timp. De sâmbătă, reapare soarele, iar maximele trec de 13 – 14 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: