News

ANM a emis cod galben de fenomene severe. Urmează două zile cu vijelii puternice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic. Care sunt județele vizate de avertizare.
20.10.2023 | 11:23
ANM a emis cod galben de fenomene severe Urmeaza doua zile cu vijelii puternice
Cod galben de vânt puternic emis de ANM. Se anunță rafale de 90 km/h, zonele afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au emis, vineri dimineața, un cod galben de fenomene severe pentru mai multe județe din Banat, Crișana și Transilvania. Urmează două zile în care vântul și vijeliile puternice pot crea probleme.

Cod galben de vânt puternic emis de ANM. Se anunță rafale de 90 km/h, zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, în intervalul 20 octombrie, ora 10:00 – 22 octombrie, ora 10:00, vântul va avea intensificări în Banat, Crişana şi în sud-vestul Transilvaniei. Se vor înregistra viteze la rafală în general de 55 – 60 km/h.

ADVERTISEMENT

Cele mai violente manifestări vor fi consemnate în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Aici, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale de 80 – 90 km/h.

Județele vizate de avertizarea cod galben de la ANM sunt: Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj (parţial), Cluj (parţial), Alba (parţial), Gorj (parţial) şi Mehedinţi (parţial).

ADVERTISEMENT

Meteorologii mai precizează, în același mesaj de vineri, că, pe arii restrânse, trecător, vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, cu precădere în est, centru şi la munte.

Vreme excelentă de București, cu vară în toată regula: maxime de 32 de grade

Dacă în vest și centru vremea nu va fi una tocmai plăcută, în restul teritoriului vara revine în forță. În Capitală va fi deosebit de cald în weekendul care urmează. Temperaturile maxime vor ajunge până la 32 de grade Celsius, arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Încă de vineri, 20 octombrie, se estimează o încălzire semnificativă a vremii, regimul termic fiind deosebit de cald pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 26 – 28 de grade, în timp ce minima va oscila între 10 şi 12 grade, uşor mai scăzută în zona periferică. Apoi, sâmbătă ne apropiem de o zi de iulie.

ADVERTISEMENT

ANM spune că vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Maxima se va încadra între 30 şi 32 de grade, iar minimele vor ajunge la 13 – 14 grade.

ADVERTISEMENT