Fotbal international

Wayne Rooney, la un pas să devină manager! Unde este dorit

15.10.2020 | 20:40
Wayne Rooney la un pas sa devina manager Unde este dorit
Legendarul fotbalist al echipei Manchester United, Wayne Rooney, este la un pas să devină manager în fotbalul englez. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Legendarul fotbalist al echipei Manchester United, Wayne Rooney, este la un pas să devină manager în fotbalul englez.

Fostul internațional englez a jucat timp de două sezoane în Major Soccer League, la formația Washington DC.

ADVERTISEMENT

La începutul anului, Rooney a decis să pună capăt aventurii sale în Statele Unite și a revenit în Insulă, acolo unde a semnat un contract de jucător-antrenor secund cu Derby County.

Wayne Rooney va deveni manager în fotbalul englez

Conform cotidianului The Sun, Wayne Rooney este acum foarte aproape de a deveni manager plin, după ce conducătorii clubului Derby County sunt nemulțumiți de startul avut de tehnicianul olandez Phillip Cocu.

ADVERTISEMENT

Deși obiectivul la începutul sezonul a fost clar promovarea în Premier League, Derby County a strâns doar trei puncte în primele patru etape și se află pe un dezamăgitor loc 20 în Championship.

Conducătorii grupării l-au înștiințat pe Phillip Cocu că va fi demis dacă nu va câștiga meciul de pe teren propriu cu Warford, din etapa a cincea, care este programat vineri, 16 octombrie de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Patronul Mel Morris este pregătit să-l transforme pe Wayne Rooney în noul manager al echipei, în ciuda faptului că atacantul în vârstă de 34 de ani nu a primit încă licența de antrenor. El va avea nevoie în staff-ul său de un tehnician care îndeplinește criteriile cerute de Federația Engleză, iar alegerea ar fi John Gregory, fost jucător la Derby, care ultima oară a antrenat în campionatul Indiei.

Presa britanică mai scrie că Phillip Cocu a fost la un pas de demitere încă din etapa precedentă, dar s-a salvat după ce Derby County s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Norwich cu un gol marcat chiar de Rooney, în minutul 87.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii martie, Wayne Rooney a avut un atac virulent asupra autorităților britanice pentru lipsa de reacție privind epidemia de coronavirus. El a acuzat lipsa de implicare în protejarea fotbaliștilor prin faptul că fotbalul nu a fost oprit la timp.

ADVERTISEMENT