Sport

Weekend de excepție pentru judoka români! Trei medalii în competiții de top, la Paris și Dubrovnik

Trei judoka români au obținut medalii în competițiile desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni în Croația și Franța.
17.10.2021 | 20:19
Weekend de exceptie pentru judoka romani Trei medalii in competitii de top la Paris si Dubrovnik
ADVERTISEMENT

O medalie de aur, una de argint și una de bronz este bilanțul sfârșitului de săptămână pentru judoka români prezenți la două dintre cele mai importante întreceri în judo-ul european și mondial.

Asley Gonzalez, originar din Cuba, cetățean român din luna august, Eduard Șerban și Alexandru Raicu au obținut performanțe excepționale la Cupa Europeană de la Dubrovnik, respectiv la Grand Prix-ul de la Paris

ADVERTISEMENT

Gonzalez, Raicu și Șerban, speranțele României pentru medalii la JO de la Paris 2024

Asley Gonzalez, Eduard Șerban și Alexandru Raicu sunt trei dintre sportivii pe care mizează oficialii Federației Române de Judo că vor încheia pe podium întrecerile olimpice de la Paris, din 2024.

Până la cea mai mare întâlnire sportivă a planetei, judoka români își fac mână în cele mai importante competiții ce se desfășoară sub patronajul federațiilor europene și internaționale de profil.

ADVERTISEMENT

Sportivii enumerați s-au s-au regăsit printre laureații etapei de Cupa Europeană de la Dubrovnik și de la Grand Prix-ul de la Paris.

”Asley Gonzalez-Românul, Eduard Șerban și Alexandru Raicu sunt medaliații merituoși ai unor competiții grele și prestigioase, ieri și azi, la Paris și Dubrovnik!

ADVERTISEMENT

Raicu a luat ieri un bronz la Paris, Șerban un aur azi la Dubrovnik, iar Gonzalez-Românul tocmai ce-a ieșit medaliat cu argint de pe tatami-ul celei mai prestigioase competiții de judo din lume, în capitala Franței!

Să ne bucurăm prieteni, cu atât mai mult cu cât asta se-ntâmplă sub drapelul României, o țară unde sportul este ignorat și batjocorit, dac-ați afla despre eforturile pe care le facem ca să asigurăm standardele de pregătire, v-ați cruci!

ADVERTISEMENT

Cei trei judoka medaliați de azi sunt doar jumătate din ’dream-team-ul’ pe care-l vom califica la #Paris2024, cu șanse certe de medalii pentru România! Bravo băieți, HAI ROMÂNIA!”, a scris cu puțin timp în urmă pe Facebook, Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo.

Adrian Șulcă a cucerit recent titlul mondial la juniori

Între sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024, se va regăsi, dacă nu vor apărea probleme medicale sau de altă natură, și Adrian Șulcă.

Tânărul sportiv a cucerit recent titlurile continental și mondial la categoria 73 de kilograme și este considerat cel mai mare talent din ultimele decenii ale judo-ului masculin din țara noastră.

Pe lângă performanțele amintite, în palmaresul lui Adrian Șulcă figurază la loc de cinste medalia de aur de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din 2018.

ADVERTISEMENT