Sport

Andrei Burcă, gol la debut în liga stelelor din Arabia Saudită! Tănase a fost titular. Video

Trei din cele cinci mari campionate ale Europei pornesc la drum în weekend-ul 11-14 august, dar și alte campionate propun meciuri în care sunt implicați stranierii noștri.
14.08.2023 | 21:50
Andrei Burca gol la debut in liga stelelor din Arabia Saudita Tanase a fost titular Video
Andrei Burcă, gol la debut în liga stelelor din Arabia Saudită! Tănase este titular. Video
ADVERTISEMENT
14-08-2023
18:52

Andrei Burcă, gol la debut în campionatul din Arabia Saudită!

Andrei Burcă are un debut de vis în Arabia Saudită. Fostul fundaş al lui CFR Cluj a deschis scorul în prima etapă a campionatului pentru Al Akhdoud, în meciul cu Al Shabab, una dintre echipele puternice ale campionatului. 

Burcă a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 41. La Akdoud a evoluat şi fostul căpitan al FCSB-ului, Florin Tănase, schimbat cu un sfert de oră înainte de final. Meciul s-a încheiat 1-1, Al Shabab reuşind să egaleze prin Abdou, în minutul 66. 

VEZI VIDEO: 

14-08-2023
18:05

Adrian Mutu, start greu de campionat cu Neftci Baku!

Neftci Baku, echipa antrenată de Adrian Mutu, a remizat în etapa a doua a campionatului din Azerbaijan, scor 1-1, cu Sabail. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 34 prin Pedro şi au înscris până în finalul meciului. 

Echipa lui Mutu a egalat în minutul 81 prin Saief, din penalty. După două etape, Neftci a adunat un singur punct. Formaţia lui Mutu e la un pas să părăsească Europa după 1-3 cu Beşiktaş în prima manşă din turul trei în Conference League. 

13-08-2023
21:16

Burnete a jucat pentru Lecce

Atacantul Cătălin Burnete a fost introdus pe teren în minutul 83 al partidei pe care echipa sa Lecce, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Como, în primul tur al Cupei Italiei.

Celălalt român de la Lecee, portarul Alexandru Borbei, a fost rezervă.

13-08-2023
19:40

Maxim, eliminare rapid în Turcia

Mijlocașul Alexandru Maxim a fost eliminat după ce a luat două cartonașe galbene în trei minute la partida pe care echipa sa, Gaziantep, o joacă în deplasare, cu formația Fenerbahce, în prima etapă a campionatului Turciei.

Fotbalistul român a văzut primul avertisment în minutul 20, după ce a protestat la o decizie a arbitrului de a-l sancționa cu galben pe coechipierul său Lazar Markovic.

Trei minute mai târziu, Maxim a recuperat balonul la mijlocul terenului din picioarele unui adversar, dar ”centralul” a dictat fault. Extrem de nervos, jucătorul lui Gaziantep a început să aplaude ironic. Arbitrul nu a stat pe gânduri, i-a dat al doilea galben și l-a trimis la cabine.

Atacantul Florin Andone a jucat timp de 63 de minute în meciul pe care echipa sa, Eldense, l-a câștigat, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Cartagena, în prima etapă a ligii secunde din Spania.

13-08-2023
19:08

Drăguș a marcat în Belgia

Atacantul Denis Drăguș a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Standard Liege, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Charleroi, în etapa a 3-a a campionatului Belgiei.

Internaționalul român a deschis scorul în minutul 31, după ce a fost lăsat liber cu portarul advers de o pasă a lui Kanga. Drăguș a jucat până în minutul 71.

Mijlocașul Marius Corbu a dat o pasă de gol în meciul pe care echipa sa, Puskas Academy, l-a câștigat, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Ferencvaros, în etapa a 3-a a campionatului Ungariei. Jucătorul român a fost integralist și a oferit assist-ul la reușita de 2-0 a lui Plsek.

Tânărul mijlocaș Andres Sfait (18 ani) a intrat pe teren în minutul 64 al întâlnirii pe care echipa sa, Salernitana, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Ternana, în primul tur al Cupei Italiei. La oaspeți, Iulius Mărginean, a fost doar rezervă.

Mijlocașul Daniel Boloca a fost trimis în teren în minutul 108 al meciului pe care echipa sa, Sassuolo, l-a câștigat, în deplasare, scor 5-2 după prelungiri, în fața formației Cosenza, tot în primul tur al Cupei Italiei.

13-08-2023
17:17

Boloni, înfrângerea grea în Ligue 1

Echipa FC Metz, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-5, de formația Rennes, în prima etapă din Ligue 1.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Kalimuendo (20), Gouiri (52), Doku (67) și Salah (87, 90+4), în timp ce pentru trupa tehnicianului român a înscris Maziz (21).

13-08-2023
15:09

Gâlcă, o nouă victorie în Polonia

Echipa Radomiak Radom, antrenată de Constantin Gâlcă, a învins, în deplasare, scor 2-0, formația Pogon Szczecin, în etapa a 4-a a campionatului Poloniei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Semedo (20) și Cichocki (27). În urma acestui succes, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 6 în clasament, cu șase puncte.

13-08-2023
14:18

Rareș Ilie, titular la Lausanne

Atacantul Rareș Ilie a fost titular în partida pe care echipa sa, Lausanne, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, în fața formației FC Basel, în etapa a 4-a a campionatului Elveției.

Fotbalistul român a fost schimbat în minutul 90+1.

13-08-2023
13:41

Înfrângere pentru Nicolae Stanciu și Wuhan Three Towns în China

Rezultatele lui Wuhan Three Towns continuă să oscileze în China. După victoria spectaculoasă din etapa trecută, echipa lui Nicolae Stanciu a pierdut duelul de pe teren propriu, scor 1-2 cu Shanghai Shenhua, ocupanta locului secund în campionatul chinez. 

Scorul a fost deschis de gazde prin Davidson, în minutul 4. Nicolae Stanciu a oferit cea de-a 13-a pasă decisivă în acest sezon la Wuhan Three Towns. După o jumătate de oră, Shanghai Shenhua a egalat prin Cephas Malele, fostul jucător în România la FC Argeș și CFR Cluj. 

Scorul final a fost stabilit de Amadou la 10 minute după fluierul de start al reprizei secunde. Nicolae Stanciu a ieșit de pe teren în minutul 78, când a fost înlocuit cu Duan Liuyu. Wuhan Three Towns se află pe locul 7 în China, cu 33 de puncte în 22 de partide. 

12-08-2023
21:59

Nedelcearu, rezervă la Palermo

Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Palermo, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Cagliari, în primul tur al Cupei Italiei.

Golurile gazdelor au fost marcate de Dossena (100) și Di Pardo (120+4), în timp ce pentru oaspeți a înscris Soleri (120+2).

12-08-2023
18:24

Man, gol superb în Cupa Italiei

Fotbalistul Dennis Man a marca un gol superb în partida pe care echipa sa, Parma, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Bari, în primul tur al Cupei Italiei.

Internaționalul român a fost integralist și a stabilit scorul final cu o reluare măiastră cu călcâiul în minutul 76. Un minut mai târziu și-a făcut apariția pe teren și celălalt român al Parmei, Valentin Mihăilă.

Tot în Cupa Italiei, mijlocașul Răzvan Marin a jucat până în minutul 58 al meciului pe care echipa sa, Empoli, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Cittadella.

Românii Marius Briceag și Ronaldo Deaconu a fost titulari în întâlnirea pe care echipa lor, Korona Kielce, a pierdut-o, acasă, scor 0-1, în fața formației Gornik Zabrze, în etapa a 4-a a campionatului Poloniei. Briceag a fost integralist, în timp ce Deaconu a jucat până în minutul 83.

Fundașul Steliano Filip a fost titular în partida pe care echipa sa, Mezokovesd, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Ujpest, în etapa a 3-a a campionatului Ungariei.

Filip a fost integralist, a primit un cartonaș galben în startul reprizei secunde și a pasat decisiv la golul egalizator reușit de Lehoczky (90+2), La gazde, atacantul George Ganea a intrat pe teren în minutul 57.

Portarul Valentin Cojocaru a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Leuven, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-5, în fața formației Royale Union Saint Gillois, în etapa a 3-a a campionatului Belgiei.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a intrat pe teren în minutul 57 al întâlnirii pe care echipa sa, Konyaspor, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Istanbulspor, în prima etapă a campionatului Turciei.

12-08-2023
16:08

Ianis Hagi, doar rezervă la Rangers

Mijlocașul Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve la meciul pe care echipa sa, Rangers, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 4-0, în fața formației Livingston, în etapa a 2-a a campionatului Scoției.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Lammers (10), Danilo (78), Sima (84) și Dowell (90).

12-08-2023
15:15

Marco Ehmann, titular în Polonia

Fundașul Marco Ehmann a fost titular în partida pe care echipa sa, Stal Mielec, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Slask Wroclaw, în etapa a 4-a a campionatului Poloniei.

Jucătorul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 39.

12-08-2023
12:49

Jeonbuk, doar egal cu o codașă din Coreea de Sud

Echipa Jeonbuk, antrenată de Dan Petrescu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Suwon Bluewings, în etapa a 26-a a campionatului Coreei de Sud.

Oaspeții au deschis scorul prin Hogang (31), gazdele reușind egalarea prin Han Kyo-Won (66). Trupa tehnicianului român se menține pe locul trei în clasament, cu 41, de puncte, în timp ce Suwon Bluewings a ajuns pe ultima poziție, cu doar 19 puncte.

11-08-2023
20:59

Drăgușin, calificare cu Genoa în Cupa Italiei

Fundașul Radu Drăgușin a fost titular în partida pe care echipa sa, Genoa, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 4-3, în fața formației Modena, în primul tur al Cupei Italiei.

Internaționalul român a fost integralist, în timp ce atacantul George Pușcaș a rămas pe banca de rezerve.

Fundașul stânga Raul Opruț a fost schimbat înainte de pauză la meciul pe care echipa sa, Kortrijk, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-6, în fața formației Antwerp, în etapa a 3-a a campionatului Belgiei. Jucătorul român a început ca titular, dar a fost înlocuit în minutul 41, la scorul de 0-3.

Mijlocașul Deian Sorescu a fost titular în meciul pe care echipa sa, Rakow, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Piast Gliwice, în etapa a 4-a a campionatului Poloniei. Internaționalul român a fost integralist, în timp ce fundașul Bogdan Racovițan a fost doar rezervă.

În prima etapă a campionatului Portugaliei, mijlocașul Alexandru Dobre a fost titular în partida pe care echipa sa, Famalicao, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, cu formația Sporting Braga. Jucătorul român a fost prezent pe teren până în minutul 54.

11-08-2023
18:28

Marius Marin, titular la Pisa în Cupa Italiei

Mijlocașul Marius Marin a fost titular în partida pe care echipa sa, Pisa, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Frosinone, în primul tur al Cupei Italiei.

Internaționalul român a fost căpitan la Pisa și a jucat toate minutele.

Fotbaliștii Virgil Ghiță și Cornel Râpă au fost integraliști în meciul pe care echipa lor, MKS Cracovia, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Zaglebie Lubin, în etapa a 4-a a campionatului Poloniei.

11-08-2023
17:17

Bicfalvi, gol de 3 puncte în Rusia

Eric Bicfalvi a marcat golul victoriei pentru Ural în partida cu Spartak Moscova, scor 3-2, din etapa a 4-a a campionatului Rusiei.

Fotbalistul român a intrat pe teren în minutul 85 și a înscris ultimul gol al întâlnirii în minutul 90+4. Bicfalvi a profitat de o neînțelegere în defensiva lui Spartak și a punctat cu o minge trimisă peste portarul Svinov.

Celelalte reușite ale învingătorilor au fost semnate de Miskic (45+2) și Egorychev (90), în timp ce pentru oaspeți au marcat Bongonda (54) și Sobolev (81).

În urma acestei victorii, Ural a urcat pe primul loc în clasament, cu 10 puncte, unul mai mult decât Krasnodar, care are un meci mai puțin disputat, și Spartak Moscova.

Dacă în acest sezon de La Liga nu vom avea niciun român, în schimb în Premier League și Ligue 1 vom avea câte un reprezentant. Portarul Ionuț Radu a ajuns la Bournemouth, iar antrenorul Loți Boloni a reușit să o promoveze pe Metz în Ligue 1.

Ce stranieri joacă în weekend-ul 11-14 august

Iubitorii fotbalului de la noi din țară așteaptă cu sufletul la gură startul sezonului din Premier League, acolo unde în acest sezon îl avem pe Ionuț Radu. Transferat de Bournemouth, rămâne de văzut dacă internaționalul român va reuși să se impună ca titular.

ADVERTISEMENT

Presa engleză nu crede că managerul spaniol Andoni Iraola îl va lua în calcul pe Radu pentru partida cu West Ham United, din prima etapă. Titular ar urma să fie brazilianul Neto, iar ca rezervă va fi ales tânărul Cameron Plain.

După o promovare fantastică cu Metz, Loți Boloni are parte de un start extrem de dificil în Ligue 1, formația sa urmând să joace pe terenul lui Rennes, o echipă de top din Franța care se luptă pentru locurile de cupe europene.

ADVERTISEMENT

Tot în acest weekend va începe și campionatul Turciei, acolo unde îi vom avea la start pe Alexandru Maxim, reîntors la Gaziantep după împrumutul la Beșiktaș, pe Olimpiu Moruțan, despre care însă Giovanni Becali a spus în exclusivitate pentru FANATIKva fi împrumutat de Galatasaray, și pe Alexandru Cicâldău, ajuns la Konyaspor.

Cinci români la startul noului sezon din Arabia Saudită

Start și în întrecerea din Portugalia, unde îl avem ca singur reprezentant pe Alexandru Dobre. Achiziționat definitiv de Famalicao, internaționalul român va debuta în noul sezon cu un meci în deplasare cu Sporting Braga.

ADVERTISEMENT

În Scoția, Ianis Hagi trage din greu pentru a prinde echipa de start la Rangers. Mijlocașul român are însă șanse minime să fie titularizat de managerul Michael Beale în partida de pe teren propriu cu Livingston, din etapa a 2-a.

În acest weekend va porni la drum și campionatul Arabiei Saudite, după o vară incendiară din punct de vedere al transferurilor. La start vor fi și cinci români, dintre care patru au ajuns în această țară în perioada de mercato din vară.

ADVERTISEMENT

Cel mai vechi este antrenorul Cosmin Contra, care va începe sezonul cu Damac cu o deplasare la Al Tai. Andrei Burcă și Florin Tănase au semnat cu nou promovata Al Akhdoud și vor juca în prima etapă pe terenul lui Al Shabab.

Fundașul Alin Toșca a mers și el la o nouă promovată, Al Riyadh, și va debuta pe teren propriu într-un joc împotriva lui Al Wehda. Ultimul ajuns în Arabia Saudită este portarul Ciprian Tătărușanu, care a semnat cu Abha, formație care va întâlni pe teren propriu pe Al Hilal, una dintre pretendentele la titlu.

ADVERTISEMENT