Sport

Wesley Lopes și Eric de Oliveira își iau adio de la Pele: „În Brazilia se spune că era un jucător din viitor. E o zi foarte tristă”. Exclusiv

Wesley Lopes (40 de ani) și Eric de Oliveira (37 de ani) au fost extrem de afectați de moartea lui Pele și au încercat să explice de ce a fost unic în istoria fotbalului.
30.12.2022 | 10:20
Wesley Lopes si Eric de Oliveira isi iau adio de la Pele In Brazilia se spune ca era un jucator din viitor E o zi foarte trista Exclusiv
130 de goluri au marcat Wesley și Eric în România. 1124 de goluri a marcat Pele. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o lungă luptă cu cancerul, Pele a decedat înconjurat de familie și a lăsat un gol imens în inimile tuturor celor care iubesc fotbalul. Brazilienii Wesley Lopes și Eric de Oliveira au vrut să îi aducă și ei un tribut legendarului Pele.

Wesley Lopes și Eric de Oliveira, declarații emoționante despre Pele: „Inima tuturor celor care iubesc fotbalul e rănită”

FANATIK i-a contactat pe Wesley Lopes și Eric de Oliveira, cei mai buni fotbaliști brazilieni din istoria României și cei mai buni marcatori străini din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Aflat în Brazilia, Wesley Lopes ne-a oferit la cald o declarație imediat după moartea fostului mare fotbalist, considerat de mulți mai bun chiar și decât Diego Armando Maradona: „E o zi foarte tristă pentru Brazilia și pentru fotbal. Mi-e greu să vorbesc despre Pele. E cel mai mare fotbalist din toate timpurile!

Inima tuturor celor care iubesc fotbalul e rănită. Lumea spune că a fost cel mai mare jucător, dar mi-e greu să spun asta pentru că a jucat într-o altă epocă. Îmi pare rău că nu l-am prins jucând”, a dost declarația emoționantă a fostului atacant.

ADVERTISEMENT

Wesley a încercat să explice și care e starea de spirit în Brazilia, care și-a pierdut unul dintre cei mai importanți oameni din istoria țării: „Trebuie să-l respectăm pe Pele, pentru că cei care iubesc fotbalul e normal să sufere. Ce a făcut Pele în fotbal nu are cine să mai facă. Eu așa cred. Aici în Brazilia lumea e mai tristă ca oricând.

Asta e viața! Ce putem să facem? Mâine pot să fiu eu sau tu. A trăit 82 de ani, dar cancerul nu iartă pe nimeni. Respect, Pele!”, a declarat cel mai bun fotbalist străin care a evoluat în România.

ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira, discurs emoționant la dispariția legendarului Pele: „Este un zeu pentru Brazilia și pentru fotbal!”

Eric de Oliveira a fost extrem de afectat de trecerea în neființă a marelui Pele, pe care îl consideră unic: „Înseamnă tot pentru noi când este vorba de fotbal. Pele este un zeu pentru Brazilia! Un zeu al fotbalului. Pentru mine e cel mai bun jucător din istorie, fără niciun dubiu!”. 

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au fost comparați în dese rânduri cu Maradona și Pele, însă Eric e sigur de un lucru: „Cred că Pele e singurul pe care nu poți să îl compari cu nimeni, pentru că tot ce se vede azi, Pele făcea pe vremea lui! Așa se spune în Brazilia, că e un jucător care a venit din viitor”.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun marcator străin din România cu 66 de goluri a dezvăluit ce reprezintă Pele pentru sud-americani: „Suntem în doliu. Brazilia toată este în doliu. Brazilia este cunoscută peste tot în lume datorită lui! Tot ce a făcut el… Campion Mondial la 16 ani, pur și simplu nu există altul ca Pele. 

Dumnezeu să-l ierte și nu rămâne decât să îi mulțumim pentru ce a făcut”, a declarat brazilianul adoptat de România, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3 Cupe Mondiale a cucerit Pele, singurul fotbalist care se poate mândri cu o astfel de performanță
  • 1124 de goluri a marcat Pele în 1184 de meciuri
ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul...
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul din România, a revenit în țară și la vechiul look
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8...
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8 😮 Nimeni nu se astepta sa revina dupa ce s-a intamplat sezonul trecut
Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie
Elon Musk ar putea distruge Gmail. Sfârșitul se apropie
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e...
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e incredibilă! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de...
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu. Actorul român și povestea sa incredibilă de iubire