Sport

West Ham United, transfer de 60.000.000 de euro! Cine va semna cu adversara FCSB din grupele Conference League

West Ham United, viitoarea adversară a FCSB în grupele Conference League, l-a transferat de la Lyon pe mijlocașul brazilian Lucas Paqueta pentru 60 de milioane de euro.
26.08.2022 | 18:44
West Ham United transfer de 60000000 de euro Cine va semna cu adversara FCSB din grupele Conference League
West Ham United are un lot evaluat la 397 de milioane de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FCSB face parte dintr-o grupă de „foc” în Conference League, unde le va întâlni pe West Ham United, Anderlecht și Silkeborg.

West Ham United a bătut palma cu Lyon pentru mijlocașul ofensiv brazilian Lucas Paqueta

West Ham United se întărește pentru grupele UEFA Conference League, iar cota jucătorilor va sări astfel mult peste 400 de milioane de euro, în urma transferului unui jucător titular în naționala Braziliei

ADVERTISEMENT

Conform Sky Sports, Olympique Lyon a bătut în cele din urmă palma cu West Ham pentru transferul lui Lucas Paqueta, după ce refuzase primele două oferte ale englezilor.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani a fost titular în ambele meciuri din acest sezon în Ligue One și are nu mai puțin de 33 de meciuri pentru naționala Braziliei, pentru care a marcat și șapte goluri.

ADVERTISEMENT

Lucas Paqueta este evaluat conform Transfermarkt la doar 35 de milioane de euro, însă londonezii au fost nevoiți să plătească aproape dublu pentru a-l aduce la Londra. Brazilianul mai avea trei ani contract cu Lyon.

Cine este Lucas Paqueta, ultimul transfer al lui West Ham înainte de duelul cu FCSB din grupele Conference League

Lucas Paqueta a jucat în sezonul trecut cu Lyon în Europa League, unde a bifat nouă meciuri și a reușit două goluri și un assist. Mijlocașul ofensiv a jucat 35 de meciuri în Ligue One și a marcat de nouă ori, reușind și șase pase decisive.

ADVERTISEMENT

Paqueta a marcat în ambele meciuri împotriva lui PSG în sezonul trecut. Brazilianul chiar a deschis scorul pe Parc des Princes, împotriva lui Paris Saint-Germain, însă echipa lui Messi, Neymar și Mbappe a reușit să întoarcă rezultatul și a câștigat cu 2-1.

În retur, Paqueta a marcat din nou pentru 1-0 în minutul 7, însă parizienii au egalat pe final de meci și au plecat cu un punct.

ADVERTISEMENT

Lucas Paqueta a început fotbalul la Flamengo, de unde a fost transferat pentru 15 milioane de euro în 2019 de către AC Milan. Nu a reușit să se impună și a fost cedat la Lyon după mai puțin de un an pentru 20 de milioane de euro.

Lucas Paqueta, considerat de specialiști un transfer excelent pentru West Ham United

Tim Vickery, expert în fotbalul sudamerican, consideră că West Ham a făcut o super achiziție prin aducerea lui Lucas Paqueta: „Lucas Paqueta e un jucător de mare clasă. Va fi un mare plus pentru West Ham și pentru Premier League, deoarece are un picior stâng de mare clasă. E un mijlocaș ofensiv foarte elegant. E atât de versatil.

L-am văzut jucând la naționala Brazilia și ocupând trei posturi în același meci. Și a făcut-o rezonabil. Poate juca și mai în față ca extremă sau al doilea vârf.

Totuși e o problemă faptul că de multe ori pasează în jumătatea proprie, deoarece se dă în spectacol. De aceea nu a reușit la AC Milan. Va fi o provocare de management și David Moyes. La naționala Braziliei este alegerea evidentă și se înțelege excelent cu Neymar”. 

West Ham United mai vrea să facă și alte transferuri

West Ham United negociază cu FC Bruges pentru transferul mijlocașului Hans Vanaken, care are șanse mari să semneze și el cu londonezii.

În cazul în care mutarea va pica, englezii se reorienteză către jucătorul Atalantei, Ruslan Malinovskyi. Pe lista lui West Ham se mai află și Conor Gallagher.

West Ham se află la cel mai slab start din Premier League în ultimii 51 de ani

West Ham a pierdut primele trei meciuri din Premier League fără să marcheze vreun gol. Este singura echipă din primele patru divizii ale fotbalului englez care a reușit această performanță negativă.

Pentru londonezi este cel mai slab start de sezon din ultimii 51 de ani. West Ham a pierdut cu 2-0 în prima etapă împotriva lui Manchester City. Au urmat alte două înfrângeri cu nou-promovata Nottingham Forrest (0-1) și Brighton (0-2).


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,60 este cota pentru ”1 și peste 2,5 goluri” la FCSB – Hermannstadt. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT