News

Windows 11 are o dată oficială de lansare. Când și cum vei putea instala noul sistem de operare

Microsoft a anunțat data oficială de lansare a Windows 11, iar noul sistem de operare este foarte aproape de a ajunge pe PC-ul tău.
31.08.2021 | 17:07
Windows 11 are o data oficiala de lansare Cand si cum vei putea instala noul sistem de operare
Windows 11 are o dată oficială de lansare. Când și cum vei putea instala noul sistem de operare.
ADVERTISEMENT

Microsoft a anunțat oficial data de lansare a sistemului de operare Windows 11.

După ce acesta a fost dezvăluit în urmă cu câteva luni, sistemul este aproape gata de ”livrarea oficială.”

Upgrade-ul către noua variantă a sistemului de operare va fi disponibil gratuit pentru posesorii de PC-uri eligibile cu Windows 10. Firește, noi laptopuri și PC-uri vor fi livrate direct de producători cu varianta 11.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu data de 5 octombrie, Windows 11 devine oficial. Cu toate acestea, pentru că suntem deja obișnuiți cu modul de lansare al noilor versiuni de sistem de operare de la Microsoft, trebuie să ne așteptăm la o lansare etapizată.

Primele dispozitive care se vor bucura de Windows 11 vor fi cele eligibile pentru upgrade. Ulterior, din ce în ce mai multe calculatoare și laptopuri din diverse piețe ale lumii vor primi noua variantă de SO.

ADVERTISEMENT

”După ce am învățat o mulțime de lucruri prin intermediul Windows 10, vrem să fim siguri că vă oferim cea mai bună experiență”, explică Aaron Woodman, manager general al diviziei de marketing pentru Windows din cadrul Microsoft. ”Ne așteptăm ca toate dispozitivele eligibile să primească upgrade-ul gratuit pentru Windows 11 până la jumătatea lui 2022”, mai adaugă acesta, conform theverge.com.

Cum afli dacă PC-ul tău e compatibil cu Windows 11

În cazul calculatoarelor care au deja Windows 10, funcția integrată de monitorizare a update-urilor te va anunța când este disponibilă pentru descărcare și instalare noua versiune.

ADVERTISEMENT

Pentru a verifica dacă PC-ul tău poate rula varianta 11, poți consulta Windows Update sau chiar aplicația PC Health Check, disponibilă pe site-ul oficial Microsoft.

Ce mai e important de știut este faptul că, deși Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie, nu toate funcțiile nou anunțate pentru acesta vor fi disponibile de la început.

ADVERTISEMENT

Aplicațiile Android pentru Windows, spre exemplu, vor mai întârzia. Abia un preview va fi oferit celor din programul Insider în următoarele luni. În variantă publică, funcția ar urma să fie disponibilă în 2022, cel mai probabil.

În cazul în care calculatorul tău nu este compatibil cu Windows 11, vei putea răsufla liniștit în următorii ani.

Actuala versiune, 10, va beneficia de suport oficial din partea companiei până în data de 14 octombrie 2025. Cu toate acestea, e improbabil să mai urmeze multe update-uri majore pentru această variantă a sistemului.

ADVERTISEMENT