News

Wizz Air a anulat și suspendat mai multe rute, în plin sezon al concediilor. Lovitură pentru românii cu bilete către aceste destinații

Wizz Air a anulat și suspendat, din nou, mai multe rute foarte importante, în plin sezon al concediilor. Cei care au de suferit sunt turiștii.
13.08.2023 | 10:17
Wizz Air a anulat si suspendat mai multe rute in plin sezon al concediilor Lovitura pentru romanii cu bilete catre aceste destinatii
Wizz Air a anulat și suspendat mai multe rute. în plin sezon al concediilor. Lovitură pentru românii cu bilete către aceste destinații. Foto: Facebook Wizz Air
ADVERTISEMENT

Wizz Air a decis să-și anuleze toate zborurile regulate programate între aeroporturile din Cluj-Napoca și Antalya (Turcia). Compania low-cost din Ungaria a anulat zborurile care erau programate pentru septembrie și octombrie 2023, cu toate că această rută fusese introdusă în circuit în această primăvară.

Wizz Air a anulat și suspendat mai multe rute

Ulterior, avioanele nu au mai zburat spre Antalya pentru că toate cursele au fost amânate până în mai, apoi în iulie 2023, iar în final au fost anulate toate zborurile. Pasagerii au aflat despre această situație vineri, 11 august 2023, conform Boarding Pass. Între timp, Wizz Air a mai suspendat mai multe rute spre și dinspre Cluj-Napoca, cel puțin până în primăvara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Așadar, clujenii și alți turiști care vor să zboare din Cluj-Napoca spre destinații exotice trebuie să știe că au rămas fără cursa Cluj Napoca – Nisa de la 1 septembrie, Cluj Napoca – Bari de la 4 septembrie până pe 2 noiembrie, Cluj Napoca – Abu Dabhi suspendată până pe 3 noiembrie, în timp ce cursa Cluj Napoca – Liverpool a fost anulată și nu va mai fi operată după 26 octombrie 2023.

Pe lângă aceste rute suspendate și anulate, Wizz Air a decis să reducă frecvența de operare a unor rute în lunile septembrie și octombrie 2023, însă nu doar aeroportul din Cluj-Napoca va fi afectat. Potrivit sursei citate, Wizz Air a refuzat să publice numărul total de zboruri anulate, precum și lista rutelor afectate.

ADVERTISEMENT

Multe dintre anulările zborurilor ar fi cauzate de problemele la motoarele avioanelor Airbusurile A320neo și A321neo, însă la Cluj-Napoca problema ar trebui să fie alta, pentru că aceste zboruri sunt operate cu avioane de generație mai veche A320 și A321. Conform sursei citate, Wizz Air anunțase în urmă cu mai multe zile că va anula zboruri pentru că are probleme la aceste motoare.

Așadar, cei de la Wizz Air sunt forțați să efectueze verificări tehnice. ”Wizz Air anunță că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul rețelei sale, rezultând în anularea unor zboruri în anumite zile, între unele destinații”, este precizat în comunicat, fără mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la o solicitare oficială a jurnaliștilor de la Boarding Pass, care au vrut să afle exact ce zboruri vor fi anulate, perioada în care vor fi anulate și rutele afectate, cei de la Wizz Air au refuzat să comenteze și au transmis că ”detaliile referitoare la acest anunț se rezumă doar la ceea ce este deja menționat în declarație”.

Pe lângă problemele tehnice cu motoarele avioanelor, Wizz Air s-ar putea confrunta chiar și cu lipsa personalului navigant. Conform sursei citate, Wizz Air are momentan în flotă 102 Airbusuri A320neo și A321neo, peste 50% din totalul de avioane cu care Wizz Air operează zboruri în Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Reuters ar fi nevoie de 60 de zile pentru a inspecta și repara motoarele afectate, în condițiile în care au fost descoperite contaminații microscopice într-un metal folosit în componentele acestor motoare. Între timp, Wizz Air a început să transfere Airbusurile A321neo utilizate de Wizz Air Abu Dhabi către Wizz Air Ungaria, pentru inspecția tehnică.

ADVERTISEMENT