Life

Wizz Air a decis să renunțe la încă o rută. Planurile multor români, date peste cap

Compania low-cost Wizz Air a decis să renunțe la încă o rută anul acesta. În ultima perioadă, mai multe zboruri au fost suspendate.
24.02.2023 | 19:00
Wizz Air a decis sa renunte la inca o ruta Planurile multor romani date peste cap
Wizz Air a decis să renunțe la încă o rută. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Wizz Air a luat decizia de a renunța la încă o rută anul acesta. Este vorba despre o destinație pe care mulți română o preferă în perioada verii. Decizia vine după ce compania a mai suspendat și alte zboruri spre și dinspre România.

Wizz Air a renunțat la încă o rută. Vești proaste pentru români

Planurile multor turiști români au fost date peste cap după ce Wizz Air a decis să renunțe la o rută foarte căutată în sezonul estival. Este vorba despre zborurile regulate din Timișoara spre aeroportul din Santorini, Grecia.

ADVERTISEMENT

Compania a eliminat din sistemul de rezervări zborurile sezoniere pe care ar urma să le opereze anul acesta spre aeroportul aflat pe cunoscuta insulă din Grecia. Wizz Air ar fi trebuit să reia zborurile dintre cele două aeroporturi în iunie 2023, potrivit boardingpass.ro.

În schimb, în vara anului 2023, Wizz Air va zbura din aeroportul din Timișoara spre insula Zakynthos (Grecia). Ruta ar urma să fie inaugurată la jumătatea lui iunie și va fi operată în fiecare zi de joi.

ADVERTISEMENT

La ce zboruri a mai renunțat compania

Compania maghiară low-cost a decis să renunțe la mai multe rute spre și dinspre mai multe aeroporturi de la noi din țară în ultima vreme. De exemplu, la finalul lui ianuarie, Wizz Air a decis să închidă baza operațională de la aeroportul “George Enescu” din Bacău. Au fost anulate zborurile de pe cinci rute.

Totodată, Wizz Air a renunțat și la zborurile operate între aeroportul “Henri Coandă” Otopeni și aeroportul din Viena. Mai mult, alte patru rute spre și dinspre aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Sibiu au fost sau urmează să fie anulate în curând.

ADVERTISEMENT

De exemplu, ruta de la București la Ancona va fi suspendată începând cu data de 20 martie până la 30 octombrie. Ruta a fost inaugurată la începutul acestui an și șansele să fie reluată la finalul lui 2023 sunt foarte mici.

O altă rută suspendată este cea spre și dinspre aeroportul București spre Rimini, Italia. Ultimul zboir între cele două orașe va fi pe 15 mai 2023, dar sunt șanse mari ca zborurile să fie reluate în noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT

De altfel, și ruta dintre Sibiu și Madrid a fost suspendată pe timpul verii. În perioada 24 martie – 30 octombrie 2023 nu vor fi operate zboruri între aceste două destinații. Tot în sezonul estival, Wizz Air suspendă zborurile dintre Iași și Bari. Ultimul va avea lor pe 21 martie 2023. Zborurile vor fi reluate pe 1 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT